Simona Brătulescu: „Politica struţului nu a dat niciodată rezultate notabile”

de | 20.06.2019 13:13 | Politica si Administratie

Într-un comunicat transmis presei, Simona Brătulescu, în calitate de președinte al Ligii Aleșilor Locali și președinte al ALDE Argeș, a ținut să ia poziție publică pentru susținerea modificărilor aduse Codului Administrativ. Totodată, lidera ALDE Argeș face un apel la colegii primari să aibă curaj și să iasă în public ca să spună de ce consideră necesar Codul Administrativ.

„Mai este susținut Codul Administrativ de către cei care l-au solicitat, adică de noi aleșii locali?”

„Politica struțului nu a dat niciodată rezultate notabile. Spun asta pentru aleșii locali din întreaga țară, și din toate partidele, PNL, PMP, UDMR, PSD, ALDE, șamd, care așteaptă de ceva ani noul Cod Administrativ. Din păcate, în ultima perioadă cam pe tăcute! Nu sunt genul politicianului care să aștepte cu mâna întinsă ca măsuri necesare pentru administrația locală, pentru oamenii care mi-au acordat încrederea, să cadă din cer sau să fie adoptate de alte instituții fără a mișca un deget.
Așa că, stimați primari, viceprimari, consilieri, fac un apel la dumneavoastră să ieșiți public, dacă vă doriți cu adevărat modificarea codului, să spunem că susținem acest proiect. Trebuie să spunem deschis și public de ce dorim și considerăm că este necesar Codul Administrativ. Mai mult, trebuie să transmitem liderilor noștri de partid, indiferent de culoare, că susținem modificările. Noi avem puterea și legitimitatea dată de oameni, influența necesară, pentru a ne asuma și susține în mod corespunzător un proiect esențial pentru dezvoltarea locală. Depinde de fiecare dintre noi să avem curajul să ne exprimăm opinia, să ne asumăm o poziție și să luptăm pentru acele măsuri care vizează comunitățile care ne-au votat și ne-au acordat încrederea lor. Întrebarea care se pune în acest moment este următoarea: mai este susținut Codul Administrativ de către cei care l-au solicitat, adică de noi aleșii locali, inclusiv prin toate structurile asociative din administraţia publică locală: Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, Asociaţia Oraşelor din România, Asociaţia Comunelor din România şi Asociaţia Municipiilor din România? Nu e corect să se creeze impresia că cel care își dorește cel mai mult acest nou cod e Guvernul; în fapt, el oferă doar pârghia prin care acest proiect să fie adoptat. Dragi colegi primari, viceprimari, consilieri, dacă vrem schimbări, atunci e timpul să ieșim public și să explicăm oamenilor de ce sunt ele necesare. Sunt convinsă că fiecare dintre voi aveți argumentele necesare. Trebuie doar să aveți un dram de curaj să ieșiți să le susțineți public!”
M.S.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii