Web Analytics

Simfonia Lalelelor, explozie de culoare şi bucurie. Record de public, de ambasadori şi de expozanţi

de | 25.04.2018 19:44 | Actualitate

17 01Între 20 și 22 aprilie, la Pitești s-a derulat cea de-a 41-a ediție a Simfoniei Lalelelor. Cea mai importantă și cunoscută expoziție florală din România și-a respectat și în acest an blazonul și a atras zeci de mii de vizitatori și sute de expozanți. Vremea foarte bună a făcut ca afluența de public să fie una record, de peste 120.000 de vizitatori. A contat și faptul că primarul Cornel Ionică a decis, împreună cu echipa sa, ca intrarea la Simfonie să fie gratuită, la fel ca și în 2017.

A fost și un record de expozanți: nu mai puțin de 350, atât din țară, cât și din străinătate. În Complexul de la Casa Cărții au fost 60 de expozanți și 15 școli din Pitești au avut standuri foarte interesante și apreciate de înalții oficiali prezenți la deschidere.
La festivitatea de deschidere a Simfoniei Lalelelor au răspuns invitației primarului Cornel Ionică și au venit premierul Viorica Dăncilă, Carmen Dan – ministrul Administrației și Internelor, Grațiela Gavrilescu – ministrul Mediului, europarlamentarul Norica Nicolai și nu mai puțin de 10 ambasadori ai următoarelor state: Olanda, Argentina, Japonia, Mexic, Vietnam, Israel, Croația, Armenia, Palestina și China. Au fost prezente, de asemenea, delegații din Olanda, Grecia, Turcia, Palestina și Republica Moldova. O mențiune specială pentru delegația din orașul olandez Tynaarlo, oraș înfrățit cu Piteștiul, delegație condusă de către inimosul Harm Katoele. Delegația din Tynaarlo vine de 20 de ani la Simfonia Lalelelor, iar colaborarea dintre cele două orașe este una foarte fructuoasă.
Foarte aplaudată a fost parada miilor de copii de la grădinițele și școlile din Argeș, îmbrăcați în costume viu colorate și asortate perfect cu evenimentul. Un alt moment special a fost atunci când delegația din Grecia a dansat timp de 10 minute sirtaki în fața miilor de spectatori.
17 02Premierul Viorica Dăncilă, prezentă în premieră la Pitești, a vizitat timp de mai bine de o jumătate de oră standurile expozanților, fiind impresionată de explozia de flori și culori. Iată ce a declarat Viorica Dăncilă: „Simfonia Lalelelor este deja un eveniment care a devenit tradiție. De peste patru decenii, imaginea Piteștiului a fost asimilată acestei sărbători a primăverii și a florilor. Simfonia Lalelelor este un simbol”.
Primarul Cornel Ionică a avut cuvinte de apreciere pentru toți cei implicați în organizarea ca la carte a Simfoniei Lalelelor: ”Le mulțumesc tuturor că au fost alături de noi. Le mulțumesc celor care au participat la paradă și la amenajarea carelor alegorice. Sunt mândru că putem să continuăm tradiția Simfoniei Lalelelor”.

Peste 10.000 de spectatori la concertul Andra

17 AndraȘi spectacolele organizate cu prilejul Simfoniei Lalelelor au avut o mare audiență de public. Sâmbătă, 21 aprilie, la concertul susținut de Andra și Irina Rimes în Piața Primăriei Pitești au fost peste 10.000 de spectatori. Foarte apreciat a fost și recitalul extraordinar de balet „Simfonia Dansului” susținut de Colegiul Național de Coregrafie din Chișinău – Republica Moldova la Filarmonica Pitești, vineri, 20 aprilie.
17 04Legat de organizarea Simfoniei Lalelelor, singurul lucru care ar trebui probabil eliminat la edițiile viitoare ar fi tribuna amplasată în fața Primăriei Pitești și pe care stau an de an oficialii invitați. Eliminarea tribunei oficiale și mutarea oficialilor pe laturile adiacente traseului paradei școlilor ar da senzația de apropiere directă și nu una de superioritate, așa cum e în prezent.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii