Web Analytics
scris marți, 08.09.2020

SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia repetă scenariul din balada Mioriţa, într-o acţiune de concurenţă neloială contra SIF Oltenia

Monstruosul pieţei noastre de capital nu mai poate fi disimulat sub loviturile prin care legalitatea este mutilată de tupeul în creştere al administratorului SIF Banat Crişana, care, văzând că manipularea evidentă a pieţei îi este tolerată, arată tuturor că pe el nu îl priveşte Legea, că lui nu i se aplică Legea, ba chiar, cu sprijinul fără perdea al unor şefi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), are puterea să-i oblige chiar şi pe oponenţii săi să încalce Legea, aşa cum i-a făcut-o şi preşedintelui SIF Oltenia Tudor Ciurezu, silit sub asediul cooperativei ASF & SIF Banat Crişana & SIF Muntenia, să includă pe ordinea de zi a proiectatei AGA din 12 octombrie, aprobarea distribuirii de dividende acţionarilor din iunie, ceea ce este un subiect ilegal şi, prin urmare, nu poate fi pus în discuţie.

SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia repetă scenariul din balada Mioriţa, într-o acţiune de concurenţă neloială contra SIF Oltenia

GOARNELE LUI BOGDAN DRĂGOI ÎN MASS MEDIA FINANCIARĂ

În rând cu alte organe de presă care susţin că ar fi interesate de fenomenul pieţei de capital, ziarul BURSA şi-a informat conştiincios publicul: „Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a convocat acţionarii, la data de 12 octombrie, la solicitarea SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), ce deţin 5,55% din SIF5, pentru revocarea hotărârilor celor două adunări ce au avut loc în data de 28 aprilie şi supunerea din nou la vot a propunerilor iniţiale avute pe ordinea de zi, referitoare la aprobarea situaţiilor financiare aferente anului 2019 şi distribuţia de dividende, dupa cum arată Raportul conţinând Convocatorul remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), pe 3 septembrie, de SIF-ul din Craiova.

[…]

Pentru adunarea din 12 octombrie, data de referinţă, (cea care defineşte acţionarii care au dreptul să participe la şedinţă), este cea de 30 septembrie 2020, iar acţionarii cărora li se cuvin dividende, sunt cei înregistraţi la Depozitarul Central în data de 12 iunie 2020, conform propunerii din Convocator”.

Degeaba am aşteptat o tresărire din partea ziariştilor cu veleităţi financiare.

Nimic.

Cer senin.

Acest Convocator relatat fără nicio tresărire de presa cu veleităţi financiare este un obiect zburător neidentificat din care urmează să descindă pe Pământ extraterestrul libanez Najib el Lakis, împreună cu extraterestrul românesc Gabriel Grădinescu, să ne înveţe folosirea Legilor pieţei de capital în perioada de ispăşire a condamnării la trei ani de închisoare cu suspendare antigravitaţională.

Vâââââjjj, bum, poc!

Nimeni din mass media cu veleităţi financiare nu a avut bunul simţ să informeze publicul că Legea nr. 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă nu permite ca o Adunare generală a acţionarilor (AGA) să identifice cui i se cuvin dividende la o dată anterioară celei desfăşurării AGA, ci doar la o dată ulterioară:

„Art. 86.(1) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 31/1990, data la care are loc identificarea acţionarilor care urmează a beneficia de dividende sau de alte drepturi şi asupra cărora se răsfrâng efectele hotărârilor adunării generale a acţionarilor va fi stabilită de aceasta din urmă. Această dată va fi ulterioară cu cel puţin 10 zile lucrătoare datei adunării generale a acţionarilor.

Este normal.

Cum să devii acţionar în septembrie şi să decizi pe 12 octombrie că le dai sau nu le dai dividende (că AGA e liberă, vezi bine, să decidă şi să nu le dea) acţionarilor din 12 iunie?!

De la 12 iunie şi până vinerea asta care a trecut s-a modificat structura acţionariatului într-o proporţie de 7,49% (tranzacţii şi răscumpărări).

Deci, cum poate AGA din 12 octombrie care are alţi acţionari să decidă distribuirea dividendului acţionarilor înregistraţi la 12 iunie?!

Mi-e greu să explic mai pe larg o astfel de tâmpenie.

Consultantul infractor Najib el Lakis, al preşedintelui SIF Banat Crişana Bogdan Drăgoi, pentru care legea nu este vreo problemă, că de aceea este condamnat la trei ani cu suspendare antigravitaţională, ar trebui să ne înveţe cum 12 iunie 2020 este o dată ulterioară datei de 12 octombrie 2020, pentru că aceasta este o propunere comună a SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia.

Extratereştrii libanezi şi româneşti.

Maşina timpului.

Vââââjjj, bum, poc!

Nu este prima tâmpenie care emană de la SIF Banat Crişana.

De acum enumerăm lunile anului astfel: …aprilie, mai, octombrie, iulie, august, iunie, septembrie…

Aşa e pe Planeta Drăgoi, din Constelaţia Lakis, în Universul Grădinescu.

Vââââââjjj, bum, poc!

Preşedintele SIF Oltenia Tudor Ciurezu a fost prins de această propunere tâmpită ca peştele în vârşă şi, oricât s-a zbătut, n-a mai putut să scape din găleata în care l-a aruncat ASF.

Citește mai departe pe bursa.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...