Web Analytics
scris joi, 19.09.2024

Şi zimbri se relochează, nu doar urşii

Până la finalul lunii octombrie, un zimbru din zona Nucșoara va trece dintr-un fond de vânătoare în altul. Este o acțiune menită să asigure echilibrul dezvoltării turmelor de animale și va fi realizată de către personalul tehnic de specialitate al Fundației ”Conservation Carpathia”.

Şi zimbri se relochează, nu doar urşii

Totul în baza unui ordin al Ministerului Mediului emis cu avizul Academiei Române și cu aprobarea Direcției Biodiversitate.
Zimbrul va fi capturat din turma aflată pe raza fondului cinegetic nr. 13 Corbi, comuna Nucșoara, și va fi relocat pe fondul de vânătoare nr. 8 Jepi. Mutarea se va face după tranchilizarea animalului și neapărat cu autorizație de mediu pentru recoltare/capturare.
În munții din nordul Argeșului au fost reintroduși în ultimii ani zeci de zimbri în trei zone din Muscel, la Lerești, pe Voina-Portăreasa, la Rucăr, Bunea, și la Nucșoara, pe muntele Dobroneagu.
(ELECTRO-CUTARE)

Citește și Cum a fost la Făgăraş Fest, ediţia a V-a

Citește și De la „Casa Castorului” la Sătic, cu alertă de urs, în căutarea plantelor invazive

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...