Web Analytics
scris miercuri, 15.01.2025

Sfatul psihologului. Dezvoltarea abilităţilor de a îndura greutăţile

Reziliența înseamnă a fi capabil să te adaptezi la nenorocirile și eșecurile vieții. Când ceva nu merge bine, aveți tendința să vă reveniți sau să vă prăbușiți?

Sfatul psihologului. Dezvoltarea abilităţilor de a îndura greutăţile

Când aveți reziliență, vă folosiți de forța interioară care vă ajută să vă reveniți după un eșec sau o provocare, cum ar fi pierderea locului de muncă, o boală, un dezastru sau moartea unei persoane dragi. Dacă vă lipsește reziliența, s-ar putea să rămâneți blocați în probleme sau să vă simțiți ca o victimă.
Reziliența nu vă va face problemele să dispară. Dar reziliența vă poate ajuta să treceți peste ele, să găsiți modalități de a vă bucura de viață și de a gestiona mai bine stresul. Dacă nu sunteți atât de rezilient pe cât v-ați dori să fiți, puteți învăța abilități pentru a deveni mai rezilient.
Când se întâmplă ceva rău, încă mai simți furie, supărare și durere. Reziliența nu înseamnă să suporți ceva greu sau să faci față singur. De fapt, capacitatea de a apela la sprijinul altora este o parte esențială a rezilienței.

Reziliența vă poate ajuta să vă protejați de afecțiunile psihice, cum ar fi depresia și anxietatea. Reziliența vă poate ajuta, de asemenea, să faceți față lucrurilor care cresc riscul de afecțiuni de sănătate mintală, cum ar fi intimidarea sau trauma. Dacă aveți o problemă de sănătate mintală, rezistența vă poate ajuta să vă descurcați mai bine.
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.

Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Sfatul psihologului. Cum puteţi depăşi procastinarea?

Citește și Importanța satisfacției vieții

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Bătălia pentru funcţia de prefect

A început și e care pe care. Pentru PSD și Ion Mînzînă e vital ca uleiul pentru candelă să elimine ultima redută pe care o mai dețin liberalii în...

Din ediția tipărită