Web Analytics
scris vineri, 15.11.2024

Sfântul Grigorie Palama prăznuit ca sfânt ocrotitor al comunității persoanelor cu deficiențe de auz din Pitești

Prăznuirea Sfântului Grigorie Palama se face atât în data de 14 noiembrie, ziua morții sale dar și în duminica a 2-a a postului mare, făcându-se amintire de faptele sale, de trăirea sa ascetică, de învățătura, de mărturisirea credinței celei adevărate și de triumful ortodoxiei în vremuri de tulburare generate de raționalismul și scolastica apuseană.

Sfântul Grigorie Palama prăznuit ca sfânt ocrotitor al comunității persoanelor cu deficiențe de auz din Pitești


Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur a fost săvârșită în limbajul mimico-gestual liturgic românesc cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului.


Sfântul Ierarh Grigorie Palama, este ocrotitorul comunităţii persoanelor cu deficiențe de auz din Patriarhia Română.
La hramul bisericii pentru deficiențe de auz din Piteşti aflată în incinta complexului eclesial Mavrodolu au fost prezente persoane din diferite comunități. La această reuniune duhovnicească a luat parte părintele Cătălin Istrate din Mioveni, părintele Marius Cezar Toma, precum și Cătălin Țîru din Pitești, preoți care deservesc comunitățile din Arhiepiscopia Argeșului.

Citește și Cea mai dură decizie din istoria Eparhiei Argeşului şi Muscelului! Preoţii divorţaţi din vina lor şi recăsătoriţi vor rămâne simpli îngrijitori în biserică

Slujirea și viețuirea jertfelnică a părintelui Toma Constantin a fost apreciată de către arhiepiscopul Calinic, ca fiind o persoană și slujitor al lui Dumnezeu, prin mimică și gest, de o înaltă ținută duhovnicească și pastoral-misionară.


Începând cu anul 1996, ÎPS Calinic Argeșeanul a pus bazele activității de catehizare și organizare cultică a surzilor din Eparhia Argeșului și Muscelului, prin desfășurarea unui program de catehizare prin limbajul mimico-gestual pentru persoanele cu deficiențe de auz și vorbire din municipiul Pitești, și a inițiat demersurile pentru înființarea de către Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a Centrului Național de pregătire, catehizare și misiune ortodoxă pentru deficienții de auz din România și diaspora, precum și a normelor de slujire prin limbaj mimico-gestual, în anul 1999.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Norocul lui Gheorghe Zamfir la Piteşti

Sâmbătă, 9 noiembrie, am avut șansa să particip, alături de alți colegi jurnaliști, la un eveniment de excepție: naistul nostru de geniu, Gheorghe...

Din ediția tipărită