Web Analytics

Sesizarea lui Theodor Nicolescu în cazul OUG 14, respinsă de CA București

de | 21.02.2017 09:35 | Actualitate

Theodor NicolescuCurtea de Apel Bucureşti a respins, luni, 20 februarie, sesizarea Curţii Constituţionale în cazul OUG 14, cerută de fostul deputat argeșean Theodor Nicolescu în dosarul în care este judecat pentru abuz în serviciu privind o despăgubire ilegală acordată de ANRP.

Fostul deputat PNL Theodor Nicolescu, judecat pentru abuz în serviciu în dosarul ANRP privind despăgubirea ilegală a lui Horia Simu, a cerut la termenul din 13 februarie Curţii de Apel Bucureşti să sesizeze Curtea Constituţională în cazul OUG 14 care a abrogat ordonanţa de urgenţă prin care au fost modificate codurilor penale, arătând că prin acest act normativ i se încalcă dreptul la apărare.

Decizia Curţii de Apel nu este definitivă şi poate fi contestată de Nicolescu la instanţa supremă.“Respinge cererea formulată de inculpatul Niculescu Theodor Cătălin, de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr 14/2017 şi a dispoziţiilor art. 1 din OUG 14/2007 ca nefondată. Respinge ca nefondată cererea formulată de apărătorul ales al lui Nicolescu Theodor Cătălin, de emitere a unei adrese la Parchetul de pe lângă ICCJ, DNA sau la Prefectura Municipiului Bucureşti, prin care să se solicite dosarul cu nr. 38386, în original”, se arată în decizia instanţei.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii