Web Analytics
scris luni, 17.06.2024

Senatul României împlineşte 160 de ani. Cheltuielile pentru evenimentul aniversar se ridică la 1 milion de lei

Senatul României împlineşte 160 de ani. Cheltuielile pentru evenimentul aniversar se ridică la 1 milion de lei. Senatul împlineşte, astăzi, 160 de ani de când a luat naştere în ţara noastră. Organul de stat a fost înfiinţat printr-un document constituţional numit „Statutul dezvoltator al Convenţiei de la Paris”.

Senatul României împlineşte 160 de ani. Cheltuielile pentru evenimentul aniversar se ridică la 1 milion de lei

Potrivit unui Memorandum intern, la aceste acţiuni vor participa, pe lângă actualii membri ai Senatului, foştii preşedinţi ai forului legislativ, reprezentanţi ai autorităţilor statului şi ai misiunilor diplomatice acreditate în România. La recepţia oferită de preşedintele Senatului cu această ocazie, vor fi invitate aproximativ 750 de persoane. Memorandumul prevede oferirea de cadouri simbolice pentru acest eveniment şi achiziţionarea de aranjamente florale, plachete aniversare, medalii, albume, pixuri, agende. Devizul estimativ de cheltuieli privind organizarea acţiunilor dedicate aniversării a 160 de ani de la înfiinţarea Senatului este de aproximativ 1 milion de lei.

Citește și: A început încărcarea cardurilor sociale. Până la ce dată pot intra banii

Senatul a fost înfiinţat printr-un document cu valoare constituţională numit „Statutul dezvoltator al Convenţiei de la Paris”, act aprobat prin plebiscitul din luna mai 1864 şi promulgat ulterior de domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Prima şedinţă a Senatului României a avut loc pe 6 decembrie 1864.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită