După ce s-a impus ca scriitoare sub numele real, cel de Cristina Onofre, aceasta publică sub pseudonimul Christine Bernadette Rousseau. În rest, nicio schimbare, cu excepția faptului că a început să și picteze.
Zilele trecute i-a apărut o nouă carte, pe care o semnalăm, „Lumile lui Orin. Povestiri din Rock of God. Pentru cei mici și cei mari”. Sunt 37 de povestiri scurte, dar cu tâlc. Volumul are și o precizare: „Într-o dimineață senină din micul oraș Rock of God, Orin, bibliotecarul pasionat de istoria locurilor, a descoperit niște cărți vechi. Bucuros peste măsură, Orin a început să citească, apoi să scrie poveste după poveste și astfel s-a născut această carte plină de mistere”.
Așadar, Christine Bernadette Rousseau atribuie lui Orin, personajul principal, bibliotecarul orășelului, scrierea acestui volum de povestiri. Orin are numele unui personaj din benzile desenate, cu puteri supraomenești, care găsește soluții la orice problemă, soluția supremă fiind întoarcerea la Dumnezeu.
Cea mai frumoasă poveste, foarte bine scrisă, este și prima, „Povestea limbilor ruginite”. La biblioteca din Rock of God apare un băiat de 10 ani, spre a lua o carte, cu un bilet pe care scria: „Nu pot vorbi. Limba mea e asemenea unei bucăți de fier”. Nu era o glumă, băiatul avea limba din fier. Orin s-a gândit să-l ducă la fierar, dar pe stradă toți oamenii aveau bilete că au limba de fier. O fi de la apă, s-a gândit, următorul gând fiind apa sfințită, spre vindecare. I-a îndrumat pe toți spre biserică, iar oamenii s-au vindecat.
E o poveste pentru oameni mari sau pentru copii? Și, și! De citit toată cartea, e plină de mister!
Citește și Pitești. Lume bună la lansarea cărții lui Sevastian Tudor
Citește și La Muzeul Golești – 53 de monumente tradiționale vor fi reabilitate
0 Comentarii