Web Analytics
scris miercuri, 03.07.2024

Seminar de afaceri la Hotel Ibis Styles Piteşti. Cum poţi obţine finanţări prin programele Femeia Antreprenor şi Startup Nation 2024

Asociația Oamenilor de Afaceri (AOA) Argeș, alături de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Argeș, cu sprijinul Agenției pentru IMM Ploiești, a organizat marți, 2 iulie, la elegantul Hotel Ibis Styles Pitești, seminarul de prezentare a programelor de finanțare Startup Nation 2024 și Femeia Antreprenor 2024.

Seminar de afaceri la Hotel Ibis Styles Piteşti. Cum poţi obţine finanţări prin programele Femeia Antreprenor şi Startup Nation 2024

Ecaterina Stan, de la Agenția pentru IMM Ploiești, cea care a prezentat cele două programe, le-a spus oamenilor de afaceri prezenți la seminar că niciuna dintre procedurile respective nu este încă publicată în Monitorul Oficial. „Lucrăm la ele. Cel mai avansat este Femeia Antreprenor, pe care îl vom lansa probabil la sfârșitul acestei luni sau la începutul lunii viitoare. Perioada de înscriere va fi de 45 de zile lucrătoare”. Acest program are buget pentru 1.000 de firme la nivel național („nu e nici mult, nici puțin”), banii pentru un proiect fiind de 250.000 lei (50.000 euro), din care alocarea nerambursabilă poate reprezenta 90% din valoarea eligibilă a proiectului. E bine de știut de la bun început: programul vizează SRL-urile cu minimum 50% acționariat feminin, firme înființate cel mai târziu la 31 decembrie 2021, fără datorii la bugetul statului, care trebuie să creeze cel puțin două locuri de muncă.

Cât privește Startup Nation 2024, programul este structurat pe doi piloni, primul presupunând cursuri de formare pentru persoanele fizice, iar al doilea (doar după participarea la primul pilon) – înființarea unei firme și aplicarea la etapa de obținere la finanțare. Adrian Neagu, membru AOA, fost beneficiar Startup Nation (pentru producție de tapet), ne-a spus că a fost foarte mulțumit de acest program.

Citește și Câte mașini noi au fost înmatriculate în UE în mai 2024. Situația din România

Citește și Platforma Businessverse s-a lansat la Piteşti, în prezenţa mediului de afaceri şi a PJIPMM Argeş

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită