Web Analytics

Şeful PSD Argeş îşi pune în cap tot partidul

de | 19.10.2017 11:10 | Opinii

Uite că am ajuns să fac și asta. Să mulțumesc unui președinte de partid că-mi dă dreptate. Mă refer la șeful PSD Argeș, care a confirmat săptămâna trecută, în conferința de presă a partidului, ceea ce am scris în acest colț de pagină în urmă cu o lună. Și anume că social democrații argeșenii au cea mai slabă garnitură de parlamentari din istorie. Iar asta se vede nu doar din satelit, ci chiar și de pe fundul Pacificului, din Groapa Marianelor.

Exasperat de mediocritatea echipei căreia i-a făcut onoarea să o preia în urmă cu aproape un an și jumătate și foarte probabil că regretă acum, senatorul Șerban Valeca a plusat cu diagnosticul, nu s-a limitat doar la parlamentari. A declarat limpede cleștar că PSD Argeș nu are niciun om capabil în acest moment spre a fi propus să facă parte din Guvern în locul celor trei demisionari – Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc de la Transporturi. Nici Immanuel Kant, cel care a scris „Critica rațiunii pure”, nu cred că o putea spune mai bine decât Șerban Valeca. Cert e că de o asemenea analiză chirurgicală cu laserul, că tot provine șeful PSD Argeș de la Institutul de Cercetări Nucleare din Mioveni, chiar nu visam să am parte în cariera mea de ziarist. Eu unul înțeleg că în PSD Argeș nu e ca în algebră, minus cu minus să dea plus. Dă tot minus. De aceea senatorul Valeca merită felicitat pentru luciditatea aproape camilpetresciană cu care își analizează filiala, dinamitând mediocritatea și lipsa de capabilitate a membrilor pe care îi conduce. De ce să treacă PSD-iștii argeșeni granița kilometrului 80, pe autostradă? Ca să se facă de râs la București? În această cheie realistă trebuie interpretată declarația șefului PSD Argeș. Sigur că mediocrii din partid, cei lacomi de funcții și împotriva cărora argeșenii exasperați au început să scrie mesaje de protest pe tomberoanele din Pitești, îl vor înjura pe Valeca. Ei sunt primii care se răscoală acum împotriva lui Șerban Valeca, deși l-au votat cu ambele mâini, ca președinte. Însă l-au votat sperând să le sporească privilegiile și să le cultive mediocritatea, nicidecum să le spună adevărul. Și asta pentru că ei trăiesc în lumea lor, dominată doar de privilegii de familie și PR nord-coreean. Însă cei care nu sunt psd-iști și nici membri ai vreunui partid și care oricum reprezintă grosul populației Argeșului s-ar putea să-i dea dreptate și să-l aprecieze pe Șerban Valeca.  
Îmi cer scuze pe această cale și lui Liviu Dragnea, pe care l-am făcut deseori țăndări în editorialele mele. Colecția ziarului sau google îmi sunt martori de câte ori l-am acuzat pe vecinul de la Teleorman că nu promovează în Guvern miniștri din Argeș și că duce o politică de Gulag vizavi de județul nostru, condamnându-l la izolare. După declarația lui Șerban Valeca, am înțeles că Liviu Dragnea a avut și are dreptate în a pune Argeșul, cel puțin până apar psd-iști capabili, între paranteze.

P.S. 1 Felicitări pe această cale și singurilor colegi din presa argeșeană, mai întâi Liliana Costache de la Instituțiile Statului, apoi Gheorghe Smeoreanu de la Criterii politice, care s-au trezit repede din pumnii unui asemenea breaking news furnizat de președintele PSD Argeș și care au ales să nu ascundă subiectul sub preș.
P.S. 2 Foarte posibil, o parte dintre membrii PSD Argeş se vor simţi lezaţi de editorialul meu. Sunt dispus să le cer scuze, însă numai după ce preşedintele lor îşi va cere scuze că i-a făcut nedemni şi nepregătiţi pentru a fi promovaţi în funcţii înalte la Bucureşti.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii