Șeful jandarmilor explică de ce a donat plasmă: ”Timpul petrecut în spital m-a convins să merg să donez”

de | 9.09.2020 17:28 | Actualitate

 

În cursul zilei de astăzi, inspectorul șef al I.J.J. ”Basarab I” Argeș, colonel dr. Lupescu Gheorghe a mers la Centrul de Transfuzii Sanguine Argeș pentru a dona plasmă, după ce s-a vindecat de COVID-19.

Colonel dr. Lupescu Gheorghe, spune: ”Timpul petrecut în spital m-a convins să merg să donez. Experiența de acolo mi-a întărit convingerea necesității de plasmă, atât de benefică în tratarea infecției cu SARS-Cov2. Astăzi am aflat de la doamna doctor Monica Chiran, director al Centrului de Transfuzii Sanguine Pitești, că plasma donată de mine ajută trei pacienți infectați. Tot astăzi am fost informat că în mai puțin de o lună, pot să revin și să donez din nou. Pe această cale fac apel către toți cetățenii să vină să doneze, indiferent că donează sânge sau plasmă”.

 

 

Inspectorul șef al Jandarmeriei Argeș s-a alăturat astfel celorlalți jandarmi care au fost infectați cu SARS-Cov2 și care au donat până în prezent plasmă. Jandarmeria Argeș desfășoară regulat campanii de donare de sânge, ultima campanie fiind cea inițiată de Patriarhia Română în cadrul căreia jandarmii argeșeni au donat cel puțin 50 de litri de sânge.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii