Şeful ISJ Argeş şi inspectorul de management sunt asociaţi într-o agenţie de turism

de | 6.08.2015 20:31 | Dezvăluiri

# Şefii învăţământului şi veniturile lor din activităţi extraşcolare 

Șefii ISJ Argeş, dar şi unii inspectori şcolari din subordinea „generalului” Titi Tudosoiu au, pe lângă salariile de bugetari, și alte surse de venit, dintre cele mai variate. Fie că e vorba de o afacere personală, un contract cu o instituţie din sfera educaţiei sau chiar din domeniul asigurărilor de viaţă, cei din staff-ul Inspectoratului au ce etala în declaraţiile de avere. Trecând însă în revistă numărul considerabil de activităţi extra-școlare în care sunt angrenați „generalul” Tudosoiu şi subordonaţii săi, nu putem să nu ne punem întrebarea când mai au domniile lor timp să gestioneze şi învăţământul judeţean. Grea întrebare, nu?

„Generalul” Tudosoiu  are 33% din SC Trihermex H&T SRL

Cap de listă este însuşi inspectorul şcolar general Titi Tudosoiu, care, potrivit declaraţiei sale de avere, a adăugat anul trecut salariului său de şef al ISJ Argeş, de 34.667 lei, alţi 10.650 lei pentru orele de educaţie fizică prestate la Colegiul „I.C. Brătianu” şi încă 7.014 din indemnizaţia de consilier local la Primăria Piteşti. Pe lângă aceste activităţi generatoare de venituri, şeful ISJ mai este şi preşedinte onorific al Asociaţiei Sportive „Brătianu” şi membru în AGA Termocalor Confort SA şi SC Apă Canal 2000 SA, societăţi aflate în subordinea Primăriei Piteşti, unde valoarea beneficiilor este zero. În plus, Tudosoiu este şi acţionar al unei firme, SC Trihermex H&T SRL, al cărui obiect de activitate este turismul. Deși în această societate şeful Inspectoratului Şcolar deţine 33% din acţiuni, el a uitat totuşi să specifice în declaraţia sa de avere veniturile obţinute de la această firmă. Cu toate acestea, grosul veniturilor familiei „generalului” îl constituie în continuare salariul doamnei Tudosoiu, care lucrează la Sodexo Pass România şi câştigă de două ori mai mult decât soţul său, respectiv 121.654 lei.

Adjunctul Gheorghe Şimon este și el patron de societate comercială

Gheorghe Şimon, devenit adjunct al ISJ Argeş în acest an, îşi rotunjeşte salariul de dascăl şi, mai nou, de şef al Inspectoratului Şcolar, cu venituri obţinute din activităţi comerciale. Potrivit unei declaraţii de avere mai vechi, de pe vremea când era consilier local şi director al şcolii din comuna Aninoasa, Şimon deţine o intreprindere individuală unde este acţionar unic și care are ca pricipală activitate comerţul. Profitul anual raportat de adjunctul ISJ nu este însă unul spectaculos. Pe lângă asta, Şimon este şi membru al unui ONG care activează la Aninoasa și care se cheamă  Junior-Net 2006.

Adjuncta Mihaela Crişan, colaborare bănoasă cu ARACIP

Şi adjuncta ISJ Argeş, Mihaela Crişan, potrivit unei declaraţii de avere de anul trecut, pe vremea când era inspector şcolar la Învăţământ particular şi monitorizare curriculum descentralizat, în echipa fostului „general” liberal Florin Gardin, încasează pe lângă salariu şi alte venituri frumuşele dintr-o colaborare cu o instituţie din domeniul educaţiei. E vorba de ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar), de la care doamna Crişan a câştigat anul trecut 60 de milioane lei vechi.

Adrian Hernest, asociatul lui Tudosoiu, este și agent de asigurări

Şi inspectorul pentru activităţi extraşcolare şi management instituţional, Adrian Harnest, desfăşoară şi activităţi din afara sferei educaţionale. Potrivit declaraţiei sale de avere completată în septembrie anul trecut, pe vremea când era profesor de geografie şi director adjunct la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Piteşti (fostul Liceu CFR), Hernest a acumulat venituri frumuşele de peste 115 milioane lei din meseria de agent asigurări la Asigurări Groupama şi încă 75 de milioane lei vechi de la Universitatea Valahia din Târgovişte, unde a fost expert formator în cadrul unui proiect POSDRU. Ar mai fi de menţionat şi faptul că Adrian Hernest este asociatul „generalului” Titi Tudosoiu nu doar în munca de la Inspectorat, ci şi la firma care activează în domeniul turismului, SC Trihermex H&T SRL, unde deţine 34% din acţiuni, mai mult decât superiorul său pe linie ierarhică. Spre deosebire de Tudosoiu însă, inspectorul de specialitate Hernest a precizat şi valoarea veniturilor obţinute de la societatea unde este acţionar majoritar, şi anume zero lei.

Violeta Toma, directoare la Postliceala Privată „Christiana”

Violeta Toma, cea care a câştigat în vara acestui an concursul pentru postul de inspector la Învăţământ preşcolar, deţine şi funcţia de directoare a Postlicealei Sanitare Particulare „Christiana” din Piteşti. Pe lângă această activitate, are şi foarte multe auxiliare editate, în cea mai mare parte la editura finului său Florin Gardin, e vorba de Delta Cart Educaţional. Ba mai mult, în 2010, Violeta Toma şi-a înfiinţat propria sa editură, prin firma SC Viomar Editura R&T SRL, în colaborare cu Maruţa Ristoiu, inspectoarea de la Învăţământ preşcolar de pe vremea fostului „general” Florin Gardin.
Iustina Harco-Burcea

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii