Şeful de la Poliţia Rutieră Argeş, luat la puricat de ANI

de | 29.06.2014 13:08 | Dezvăluiri

# Comisarul-șef Marian Badea nu a dorit să spună mai exact ce suspectează inspectorii ANI însă pe surse, am putut afla că la mijloc ar fi nişte semne de întrebare vizavi de relaţia sa istorică cu Laurenţiu Bălan, inspectorul de la Rutieră condamnat la închisoare în dosarul permiselor. Agenţia Naţională de Integritate a început verificările în cazul comisarului-şef Marian Badea, şeful Serviciului Poliţie Rutieră. Contactat telefonic, acesta nu a negat demersurile dar nu a dorit să comenteze prea mult pe marginea subiectului.

„Doar mi-au comunicat. Nu mi s-au cerut hârtii suplimentare şi nici nu ştiu despre ce este vorba. Au mai fost verificaţi şi alţii, nu e niciun fel de problemă”, ne-a declarat acesta.
Din declaraţiile de avere ale comisarului-şef se poate constata că familia sa deține două terenuri intravilane, unul la Moșoaia, de 680 mp (dobândit prin donație), și unul la Lunca Corbului, de 1000 mp (dobândit prin succesiune), la care se adaugă un teren agricol, de 1000 mp, cumpărat în 2008. Împreună cu soția sa, deține un apartament în Pitești, cumpărat, iar familia sa mai are, pe numele părinților săi, o cotă de 3/8 dintr-un apartament în Pitești și 4/9 dintr-o casă în Lunca Corbului, dobândite prin succesiune. Soția sa mai deține, în regie proprie, jumătate dintr-o casă de 200 mp din comuna Moșoaia. Nu se poate spune că șeful de la Rutieră ar deține, cel puţin potrivit declarației de avere pe 2012, averi impresionante. Cu atât mai mult că avea și un credit la BRD de 21.000 de euro, contractat în 2008 și scadent în 2023. Ba mai mult, comisarul-șef Marian Badea a declarat și un cadou de 6000 lei primit de către soție de la mama sa, în cursul anului trecut și un altul, de 5000 lei, primit de fiica sa. În 2012, averea şefului de la Rutieră se menţine relativ în aceleaşi proporţii, doar că banii se înmulţesc prin vânzarea unui teren de 1000 mp la Merişani, tranzacţie din care a obţinut 4200 de euro, iar pe declaraţia de avere din 2014 mai apare vânzarea unul alt teren în 2013, tranzacţie din care a obţinut suma de 56000 de euro. În acelaşi an apare şi un depozit în euro de 30000 al soţiei, Simona. La capitolul rezervat provenienţei sumelor generatoare de venit, apare fiica poliţistului, Badea Marina Adela, cu un contract de muncă pe o perioadă determinată în SUA, dar cu salariu confidenţial. Aşa după cum am precizat, că ştie, sau nu, şeful de la Poliţie Rutieră nu a dorit să spună mai exact ce suspectează inspectorii ANI însă, pe surse, am putut afla că la mijloc ar fi nişte semne de întrebare vizavi de relaţia sa istorică cu Laurenţiu Bălan, inspectorul de la Rutieră condamnat la închisoare în dosarul permiselor.

ANI s-a sesizat şi în cazul lui Laurenţiu Bălan

În 2008, ANI sesiza Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti cu privire la săvârşirea de către Laurenţiu – Ionuţ Bălan, inspector în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere al IJP Argeş, a infracţiunilor de fals în declaraţii, uz de fals şi înşelăciune în formă agravantă.
„Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai mulţi angajaţi ai SPCRPCIV Argeş au acumulat averi ce depăşesc veniturile realizate”, se arăta într-un comunicat al ANI. Agenţia Naţională de Integritate a demarat procedura de investigare a averii lui Bălan, dar şi a familiei acestuia, rezultând că inspectorul de poliţie a completat şi a depus în perioada 2003 – 2007 declaraţii de avere ce conţineau date incomplete şi inexacte. În plus, în calitate de mandatar, Bălan a indus în eroare mai mulţi vânzători cu privire la preţul real al terenurilor pe care aceştia doreau să le vândă către sora acestuia, se arată în comunicat. „Bălan Laurenţiu – Ionuţ a folosit documente notariale falsificate, în vederea producerii de consecinţe juridice, respectiv a depus pentru înscrierea de rol agricol un contract de vânzare-cumpărare falsificat, în cuprinsul acestuia fiind înscrisă altă suprafaţă de teren decât cea menţionată în documentele notariale aflate în arhiva notarului Ion Georgescu, încercând astfel să obţină în mod ilegal suprafaţa de 10.000 mp teren arabil”, informa comunicatul. În iunie 2013, inspectorul Bălan a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare într-o speță din dosarul permiselor iar în aprilie 2014, la 6 ani de închisoare cu executare.
Alina Crângeanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii