Web Analytics

Şefii de la Spitalul Judeţean, mai preocupaţi să depisteze autorul filmuleţului decât să o sancţioneze pe asistenta obraznică

de | 17.08.2017 12:08 | Actualitate

19 upu# Cazul bătrânei care a leşinat în timp ce aştepta pe holul de la Urgenţe
După incidentul tragic petrecut vinerea trecută, la UPU, când o bătrână de 78 de ani a leșinat în timp ce aștepta pe hol să fie consultată de un medic, iar una dintre asistente a început să țipe la rudele femeii care îi cereau ajutorul, conducerea Spitalului Județean anunță că va lua măsuri.

Scandalul de la Spitalul Județean a luat amploare națională după ce imaginile surprinse de un pacient pe holul de la Urgențe au fost difuzate de toate posturile de televiziune. Luni, 14 august, la trei zile de la incident, a fost organizată și o conferință de presă pe această temă, însă pe șefii de la Județean a părut că îi preocupă mai mult depistarea autorului filmării, decât sancționarea asistentei care a avut neobrăzarea de a țipa la aparținători, în timp ce bătrâna aproape că își pierduse cunoștința.

Asistenta: „Aţi înnebunit? Păi, ce să-i fac? Să o iau în braţe?”

Bătrâna, care venise la Urgențe deoarece se simțea foarte rău după schimbarea tratamentului pentru inimă, a așteptat timp de două ore pe holurile spitalului, să îi vină rândul să fie consultată de un doctor. Căldura insuportabilă, generată de faptul că aparatul de aer condiționat din sala de așteptare nu funcționa, au făcut-o pe bătrână să leșine.
Disperate, rudele bătrânei au cerut ajutor unei asistente, care însă a început să țipe și să gesticuleze nervos, cerându-le să respecte triajul. „Mergeţi la urgenţe majore şi vedeţi dacă mai e vreun loc. Nu e vina mea, că o ţin eu aici! Aţi înnebunit? Păi, ce să-i fac? Să o iau în braţe? Eu mă uit. Îi daţi apă. Nu avem unde să o băgăm. Nu se face, doamnă, injecţie pe scaun! Trebuie văzută de un doctor!”, a spus asistenta, după care i-a întors spatele bătrânei care își pierduse cunoștința și a fost purtată pe brațe până la ușa Urgențelor.

Directorul medical Adrian Stoiculescu: „Putea să facă cu totul altceva decât să țipe la măicuța aia”

Directorul medical al Spitalului Județean Argeș, dr. Adrian Stoiculescu, a declarat că se va demara o anchetă administrativă față de asistenta surprinsă în timp ce țipa la rudele pacientei. „Atitudinea asistentei nu a fost corectă. Sunt foarte supărat. Până atunci, în tura aia, au fost o sută și ceva de consultații pe trei medici. Toată munca tuturor celorlalți șapte asistenți, a doctorilor şi a brancardierilor, este ștearsă de atitudinea unei astfel de asistente. Miercuri (n.red. 16 august a.c.) se va declanșa o anchetă administrativă și se vor decide penalizările corecte pentru asemenea atitudine. (…) Asupra atitudinii asistentei nu ai ce motivații să găsești. Putea să facă cu totul altceva decât să țipe la măicuța aia”, a declarat dr. Stoiculescu. Potrivit acestuia, sancțiunile vor fi de natură pecuniară, la pachet cu mutarea asistentei de la UPU într-o altă secție unde nu se va mai confrunta cu cazuri de urgență.

Asistentul-șef UPU: „L-am identificat pe individul care a filmat. Or fi fost înțeleși, n-or fi fost înțeleși…”

Tot din conferința de presă organizată luni, la Spitalul Județean s-a mai desprins un lucru, acela că deși conducerea unității sanitare încă nici nu făcuse demersuri pentru a sancționa comportamentul asistentei obraznice de la Urgențe, fusese depistat deja autorul filmulețului difuzat pe toate posturile TV centrale.
Asistentul-șef de la UPU, Aurelian Cremenescu, a afirmat că autorul filmulețului a fost identificat pe camera de supraveghere a spitalului și că acesta s-a pregătit să filmeze cu vreo două minute înainte ca bătrâna să leșine. „Noi ne-am uitat pe camera noastră din triaj și l-am identificat pe individul care a filmat. Cred că cu vreo trei, patru minute înainte a început să filmeze în triaj. Ulterior a apărut această stare de rău a femeii, sau așa-zisa, pentru că inițial, când aparținătoarea a venit să îi spună asistentei că femeii îi este rău, un individ deja filma. Or fi fost înțeleși, n-or fi fost înțeleși… Nu știm să zicem. Individul care a filmat nu făcea parte din aparținători, pentru că după vreo jumătate de oră de stat în triaj după ce s-a întâmplat evenimentul, și-a prezentat buletinul pentru a merge la ORL, că avea o durere de ureche”, a declarat asistentul-șef UPU, insinuând că incidentul ar fi putut foarte bine să fie regizat. „După mine, să nu fiu răutăcios, cred că 50 la 50% (n.red. – putea fi regizat). În schimb, datorită comportamentului asistentei, nu putem să zicem că a fost regizat”, a concluzionat asistentul-șef Cremenescu.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii