Web Analytics
scris luni, 30.09.2024

Șefa CNAS susține că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie

Șefa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, susține că vaccinarea nu ar trebui discutată ca opţională.

Șefa CNAS susține că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie

„În ultima perioadă, postpandemie, am asistat la un fenomen paradoxal. Deşi am trecut prin pandemie şi am înţeles ce înseamnă să fii vaccinat şi să faci faţă la boli infecţioase, am uitat foarte repede lecţiile pandemiei, iar acoperirea vaccinală a scăzut foarte mult, de exemplu rată de aproximativ 70% pentru vaccinarea antirujeolică”, a afirmat Herdea la conferinţa cu tema „Noul sezon epidemic: cinci ameninţări pentru Sănătate. Cum reacţionăm?”, organizată, luni, de DCNews.

Citește și: Registrul Auto apelează la Inteligența Artificială. Chatbotul RAReș face muncă de secretariat pentru șoferi

Ea a menţionat că deşi vaccinarea gripală a persoanelor vârstnice este gratuită şi sunt informate, „există o rată scăzută de ac Trebuie să facem ceva să crească încrederea populaţiei în personalul medical (…), să înţeleagă oamenii care sunt beneficiile vaccinării. (…) Din punctul meu de vedere, şi îmi asum ceea ce spun, vaccinarea nu ar trebui discutată ca opţională. Fiecare dintre noi a avut o şansă să fie vaccinat şi protejat atunci când era copil şi la vremea respectivă nu aveam acces la toate vaccinurile care se găsesc în prezent. Ţine doar de noi să ne vaccinăm copiii, pentru a le da dreptul să crească sănătoşi”, a adăugat Herdea, potrivit Agerpres..

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită