Web Analytics

Învățământ restricționat în localitațile Cepari, Davidești, Budeasa și Vulturești.

de | 4.06.2021 18:47 | Actualitate

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de astăzi, s-a aprobat scenariul de funcționare a unităților școlare din județul Argeș.

Localitățile (unde rata de incidență este mai mare de 1/1.000 de locuitori) în care activitățile școlare se vor desfășura în scenariul 2 sunt următoarele: Cepari, Davidești, Budeasa și Vulturești.

Scenariul 2 presupune participarea zilnică, cu prezență fizică, în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea tuturor normelor de protecție.

 

Citește și Situația epidemiologică din județul Argeș-Covid-19

 

În toate celelalte localități din județul Argeș, participarea elevilor la activitățile școlare se va face conform scenariului 1, care prevede participarea fizică zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea tuturor normelor de protecție.

De asemenea, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au fost adoptate măsuri specifice ratei de incidență mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, situație în care se află aproape toate localitățile din județul Argeș. Acestea intră în vigoare de mâine 05 iunie 2021 de la ora 00:00.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de astăzi privind scenariile în care vor funcționa unitățile de învățământ a fost adoptată exclusiv în baza propunerilor formulate de către Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș, de consiliile de administrație ale unităților de învățământ din județul Argeș, având în vedere rata incidenței cumulate la nivelul fiecărei localități, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii