Web Analytics

Seara de graţie a profesorului Viorel Năstase

de | 6.04.2016 17:38 | Cultură

A fost luni, 28 martie, la Biblioteca Județeană Argeș, când, printre îmbrățișări, felicitări, exclamații de regăsire și bătăi pe umăr, profesorul universitar doctor, la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Pitești, VIOREL NĂSTASE, și-a lansat volumul autobiografic, intitulat „Un dans, o clipă, un vis și alte povestiri”.
Viorel Năstase este părintele primului Festival de Dans de Societate din țara noastră, „Dansul Florilor”, sprijinit în acest demers, în anul 1984, de prof. Costin Alexandrescu, directorul Centrului Creației Populare Argeș. Viorel Năstase este și fondatorul Federației Române de Dans Sportiv, la scurt timp după evenimentele din decembrie 1989. Cea dintâi și cea mai frumoasă calitate a sa rămâne, însă, cea de descoperitor și de formator de dansatori de talie internațională. Printre cei care-i datorează cariera și evoluția, se numără Mihai Petre, Corina și Alfred Schieb, Sorin Badi, Gigi Dumitru, Simona Ivan, Raluca Dumitrache.
Povestea de viață și-a scris-o la insistențele regretatului prieten din Televiziunea Română, Titus Munteanu, și a publicat-o la editura unui alt prieten, din vremea liceului de această dată, Călin Vlasie, de față cu prilejul lansării.
Emoționantă prezența mamei protagonistului nostru, eroina absolută, deși din umbră, a parcursului său de grație și forță. De asemenea, frazele avântate, multe rostite tremurat, ale foștilor dansatori de performanță. Viorel Năstase a fost onorat și de discursurile actualilor colegi, rectorul Universității din Pitești, prof. univ. dr. Dumitru Chirleșan, înmânându-i și o plachetă, asortată cu diplomă de excelență, la finalul intervenției sale.
Denisa Popescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii