Web Analytics

Se redeschide Cetatea Poenari. Accesul turiștilor, doar cu jandarmi

de | 30.07.2018 13:16 | Actualitate

poenari ursi

După  o şedinţă comună  a CJ Argeş, Instituţiei Prefectului şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, a fost găsită o soluţie pentru permiterea accesului, în siguranţă, către Poenari. Asta în condițiile în care, până acum, în plin sezon turistic, din cauza urșilor, cetatea a fost închisă.

„Anul aceasta au avut loc două evenimente care au dus la restricţionarea accesului, pe de o parte incendiul de vegetaţie, iar, ulterior, o problemă legată de apartiţia în proximitatea Cetăţii Poenari, a unor exemplare de urs. S-au făcut toate demersurile pentru rezolvarea acestei probleme într-un timp cât mai scurt. Iată, am reuşit în urma unei şedinţe comune, să stabilim redeschiderea, reluarea accesului la cetate, condiţionat: de două ori pe zi, la ora 10 şi la ora 15, să se formeze grupuri, în mod organizat, iar aceste grupuri să fie însoţite de angajaţii Inspectoatului Judeţean de Jandarmi”, a explicat, Cornel Popescu, directorul Muzeului Judeţan Argeş, instituţie de care aparţine Cetatea Poenari.

Potrivit conducerii CJ Argeș, la momentrul actual  aceasta este singura soluţie pentru repunerea cetăţii lui Ţepeş în circuitele turistice.

„O genialitate de ministru tehnocrat a emis nişte ordine, la un moment dat, cu privire la protecţia mai importantă a urşilor decât a cetăţenilor… În ideea noastră, cetăţeanul trebuie să fie mai întâi protejat”, spune Ion Mînzînă, vicepreşedinte CJ Argeş.

„Imaginaţi-vă că eu sunt constănţean, am plătit să vin aici, iar unul dintre obiectivele turistice este Cetatea Poenari, iar când ajung la cetate constat că nu se poate. Vă rog să înţelegeţi că restricţionarea pe anumite perioade, de două ori pe zi, o facem cu mare supărare”, a declarat preşedintele CJ Argeş, Dan Manu

Urcarea liberă către cetate se va face abia după relocare urşilor din zonă.

„Sunt două ordine de ministru, un ordin este legat de relocarea ursoaicei cu cei doi pui şi un altul este cel ordin de recoltare a unui mascul. Aceste odine încă nu s-au finalizat, motiv pentru care am luat aceastpă decizie”, a explicat preşedintele CJ Argeş, Dan Manu.

Sursă foto: muscelpedia

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii