Web Analytics

Se răcește vremea. Vezi ce temperaturi ne așteaptă!

de | 25.09.2017 11:03 | Actualitate

temperaturiConform ANM, estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 25 septembrie- 8 octombrie 2017 este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

 

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

Pentru Muntenia, în primele două zile, valorile diurne de temperatură vor fi apropiate de cele normale și se vor situa, în medie, în jurul a 23…24 de grade, dar începând din data de 27 septembrie acestea vor fi în scădere pâna la medii de 16…18 grade și vor caracteriza, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, o vreme răcoroasă.

Apoi, temperaturile vor crește ușor spre o medie de 21…22 grade, apropiată de cea regională, specifică începutului lunii octombrie. Minimele nocturne vor scădea de la valori medii de 10…12 grade, până la 6 grade, spre finalul primei săptămâni, după care vor crește până la o medie de 10 grade, normală perioadei.

Pe spații mici vor fi posibile ploi slabe, pe parcursul zilei de 26 septembrie și după data de 2 octombrie.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii