Web Analytics

Se încing iar spiritele la Obştea Rucăr

de | 15.06.2017 20:46 | Economie

12 Christoph PrombergerLa finalul lunii aprilie s-a ţinut şedinţa anuală a Adunării Generale a Obştei Moşnenilor Rucăreni şi Dâmbovicioreni, moment în care s-a luat din nou o decizie importantă legată de administrarea vastelor proprietăţi ale asociaţiei. Prin vot s-a decis cooptarea în Obşte a unui nou membru, societatea comercială Yeti SRL Braşov, administrată de omul de afaceri german Christoph Promberger.

Numai că cei din gruparea denumită pe vremuri „Grupul de iniţiativă” au reacţionat. La Judecătoria Câmpulung a fost formulată o cerere de ordonanţă preşedinţială prin care s-a solicitat suspendarea punerii în aplicare a hotărârii luate în Adunarea Generală, iar instanţa a acceptat acest lucru, astfel că firma braşoveană a rămas, deocamdată, în afara Obştei.
Christoph Promberger (foto), cel care coordonează în România un proiect de protejare a pădurii, deţinând, prin Fundaţia „Conservation Carpathia” zeci de mii de hectare de pădure în Argeş şi Braşov, a reuşit să pătrundă în Obştea Rucăr în anul 2014, prin intermediul societăţii Sănătate şi Natură SRL Şinca Nouă. Şi atunci a existat opoziţie, însă demersul în justiţie de anulare a actului adiţional prin care se modificase statutul asociaţiei a fost respins. Între timp, foarte mulţi moşneni rucăreni şi dâmbovicioreni au rămas fără drepturile de moşneni după ce şi le-au înstrăinat către noul membru care în scurt timp va reuşi să controleze în totalitate Obştea.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole