Web Analytics

Se închid terasele din luna august! De când va intra în vigoare noua restricție

de | 20.07.2020 09:16 | Actualitate, Economie

Guvernul Orban pregătește închiderea teraselor din luna august, după ora 23:00.

În contextul creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus în România, Guvernul Orban pregătește noi restricții. Vestea îi afectează în special pe cei care își petrec nopțile de vară la terase. Chiar dacă nu vorbim despre o închidere totală a teraselor, oamenii se mai pot bucura doar până aproape de miezul nopții.

Terasele urmează să fie închise după ora 23:00, începând cu luna august. Aprobarea acestei inițiative este discutată intens în Guvernul Orban. Dacă inițial s-a vorbit despre închiderea orei 22:00, premierul Ludovic Orban ar fi pledat pentru ora 23:00. Șeful Executivului și-a arătat nemulțumirea față de unii politicieni, care anunță patronii restaurantelor înainte de controale.
După ce sâmbătă s-a înregistrat un nou record negru al noilor infectări în România, Raed Arafat a vorbit despre măsurile care urmează să fie luate și se arată extrem de îngrijorat de situația actuală din țara noastră. Șeful DSU susține că numărul deceselor a crescut considerabil și promite măsuri care „nu vor fi pe placul tuturor”.

„Vor fi măsuri care nu vor fi pe placul tuturor (…) Din păcate, numărul deceselor va continua să fie ridicat și poate să crească.

Noi nu vedem însă decesele în cifre seci, fiecare deces este un om, este tată, mamă, rudă. Ca să protejăm populația și să reducem numărul, soluția este respectarea regulilor pe care unii încearcă în continuare și foarte intens să le batjocorească.

De regulă, în weekend, numărul testelor și trecerea lor în registre sunt reduse, dar trendul este crescător și ne așteptăm la creșteri.

Trebuie să învățăm de la ce au pățit alții, dar curentul de negare și de atacuri existente este intens și, din păcate, populația crede, pentru că citește ce scrie pe rețelele de socializare, fără să verifice originea informației, plus că vedem fake-news-uri în fiecare zi”, a declarat Raed Arafat pentru ziarul Libertatea.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

1 Comentariu