Sărbătorile de iarnă vin în Piteşti cu şi mai multă calitate marca „Peneş” Joi, 19 decembrie 2013, de la ora 10:00 compania braşoveană GALLI-GALO va deschide în Piteşti, pe strada Războieni nr. 2, bloc A1 (prelungire str. Exerciţiu) cel de-al doilea magazin sub brandul „Peneş Curcanul” din Piteşti. Carnea de curcan a societăţii provine de la fermele proprii din Codlea (jud. Braşov) şi Sighişoara (jud. Mureş). Curcanii sunt crescuţi cu cereale, sroturi furajere şi uleiuri vegetale, ceea ce asigură calitatea deosebită a cărnii. Capacitatea fermelor se ridică la 1.200.000 de capete pe an, dar societaea are parteneriate şi cu alte ferme ce întrunesc aceleaşi condiţii de hrănire şi monitorizare sanitar veterinară. În ceea ce priveşte partea de abatorizare, trebuie menţionat faptul că abatorul companiei GALLI-GALO este dotat cu utilaje de ultimă generaţie, echipamentele fiind realizate de firme de top, în domeniu, din Germania. Abatorul este proiectat la o capacitate de sacrificare de 1000 de capete de masculi şi 1500 de femele pe oră. De asemenea, linia de abatorizare a curcanilor este dotată cu asomare cu gaz (CO2) prima din Europa Centrală şi de Est, care prezintă câteva avantaje deosebite din punct de vedere al calităţii şi aspectului cărnii. Practic, asomarea cu gaz (CO2) face ca pasărea să nu fie deloc stresată înainte de sacrificare, ceea ce duce la un pH normal al cărnii, obţinându-se astfel o carne aspectuoasă şi fragedă. „Peneş Curcanul” a intrat pe piaţa piteşteană pe 19 iulie 2012, prin inaugurarea magazinului de pe strada Teiuleanu, vizavi de Prefectură, iar interesul piteştenilor pentru carnea de curcan a determinat societatea GALLI-GALO să-şi deschidă şi un al doilea punct de vânzare în Pitești. Ionuţ BURCEA