Web Analytics

Se complică lucrurile în problema conducerii Municipalului de la Câmpulung / Alexe a câştigat procesul cu Prefectura şi l-a pierdut pe cel cu Primăria

de | 25.02.2021 13:21 | Actualitate, Dezvăluiri

Trei procese s-au iscat în vara anului trecut, după ce intervenția Prefecturii în cazul stabilirii conducerii Spitalului Municipal Câmpulung a dus la o nouă suspendare a managerului Nicolae Alexe (foto). Două s-au încheiat pe fond, cu decizii oarecum diferite, iar al treilea a fost repus pe rol după o perioadă de suspendare.

Prefectura s-a trezit târziu să ceară anularea actului emis de fostul primar Țâroiu

Suspendat din funcție în timpul stării de urgență, apoi când a început perioada de alertă, managerul Nicolae Alexe a pornit litigii cu Primăria Câmpulung și Ministerul Sănătății. Însă a doua suspendare a fost determinată de o altă instituție, cea a Prefecturii Argeș, care a atacat toate actele administrative emise în favoarea lui Alexe, inclusiv cel prin care s-a consemnat câștigarea concursului de manager desfășurat la mijlocul anului 2019. Procesul deschis de Prefectură s-a încheiat în primă instanță chiar în această lună și a consemnat eșecul demersului declanșat de aceasta.
Judecătorii de la Tribunalul Argeș au respins acțiunea pe un temei invocat de pârât, adică de Primăria Câmpulung, încă de la început, acesta fiind tardivitatea intervenției. Altfel spus, Prefectura s-a trezit târziu să ceară anularea actului emis de fostul primar de consemnare a câștigării concursului de manager de către Nicolae Alexe. Practic, Liviu Țâroiu a semnat pe 14 iunie 2019, iar Emanuel Soare a cerut anularea actului pe 15 iunie 2020, termenul de prescripție de un an fiind deja împlinit. Instanța a decis, astfel, admiterea excepției de prescripţie extinctivă invocată de pârâtul Primarul Municipiului Câmpulung prin întâmpinare și a respins pretenţia reclamantei Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş, având ca obiect anularea dispoziţiei nr. 238/14.06.2019 emisă de pârâtul Primarul Municipiului Câmpulung, ca fiind prescrisă. Mai mult, a fost respinsă și a doua cerere, cea prin care se cerea anularea dispoziției fostului primar Țâroiu de înlăturare de la conducerea Spitalului a managerului interimar Andrei Aron, cu consecința revenirii lui Alexe pe funcție.

Citește și Spectacol la Câmpulung! / Ca să nu mai primească reproşuri, Ţâroiu şi Alexe s-au luat de mână şi au inaugurat PCR-ul înainte de a-l omologa

Alexe a pierdut în schimb, pe fond, procesul cu Primăria Câmpulung

Prefectura are la îndemnână calea recursului, astfel că decizia primei instanțe nu este definitivă, deci nici executorie. Alexe mai are de așteptat sau, cel puțin, de sperat, până se va închide litigiul. Între timp, însă, luptă pe alte fronturi.
Procesul împotriva Primăriei Câmpulung l-a pierdut pe fond, cererile lui Nicolae Alexe de anulare a dispoziției primarului, de suspendare a contractului de management și de primire de despăgubiri fiind respinse de instanța de judecată. Dar se poate face apel.
În cauza Alexe contra Ministerului Sănătății, părțile au stat o vreme deoparte, astfel că magistrații de la Curtea de Apel au dispus suspendarea judecății până când una dintre ele va reveni în joc. Acest lucru s-a întâmplat recent, astfel că procedura a fost reluată.
Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii