Web Analytics

Se cere atragerea răspunderii lui Inquieto pentru intrarea firmei în insolvenţă

de | 23.08.2018 14:00 | Dezvăluiri

Administratorul judiciar desemnat de instanţă să se ocupe de insolvenţa SC Daniela Construcţii SRL, cea mai mare dintre firmele italianului Nicola Inquieto, cercetat de autorităţile din Napoli pentru asociere şi participare în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot, a prezentat vineri, 17 august, Tribunalului Specializat Argeş raportul asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia insolvenţei societăţii comerciale.

„Pur și simplu, sechestrul pe conturi i-a blocat”

În raportul respectiv încheiat de Insolvenţa SM SPRL se precizează, printre altele, că problemele juridice ale lui Nicola Inquieto au contribuit la intrarea firmei debitoare în insolvență.
„Printre cauzele insolvenței este și această problemă, blocarea conturilor ca urmare a problemelor avute de dl. Nicola Inquieto. Pur și simplu, sechestrul pe conturi i-a blocat. Raportul are 25 de pagini…. Vă dați seama că sunt și alte cauze, despre care nu știm exact care cât a contribuit”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, practicianul în insolvenţă Ion Dohotar, reprezentantul Insolvenţa SM SPRL, desemnată ca administrator judiciar al debitoarei.
Vineri, 24 august, expiră şi termenul de înregistrare a declaraţiilor de creanţe, dată până la care atât societăţile comerciale către care firma lui Inquieto are datorii, cât şi cele 150 de persoane fizice care au achitat bani în avans pentru cele aproape 200 de imobile în valoare de aproape 13 milioane lei, scoase la vânzare de Daniela Construcţii, se pot înscrie la masa credală a debitoarei.
Jumătate dintre aceste persoane au locuinţele sub sechestru, ca urmare a procedurilor instituite de statul italian.
„Noi i-am notificat pe toţi să se înscrie la masa credală. Le-am trimis şi prin poştă, avem şi corespondenţă pe mail. Răspundem non-stop la solicitările lor, la multiplele lor întrebări… Când i-am notificat pe promitenții cumpărători, ne-au apărut și promitenți cumpărători care nu au sechestre pe apartamente, pe locurile de parcare, pe garaje ș.a.m.d. Noi urmează să efectuăm un inventar până la expirarea celor 60 de zile pe care le avem la dispoziție. Deocamdată avem o evidență scriptică, faptic, însă, nu o avem. Vă dați seama că nu e o activitate care se poate efectua de pe o zi pe alta”, mai spune, pentru Jurnal de Argeș, Ion Dohotar.

„Ne-am rezervat dreptul să formulăm cerere de angajare a răspunderii administratorului Nicola Inquieto”

SC Daniela Construcţii are datorii restante de aproape 10 milioane de lei către creditorii persoane juridice şi fizice, mulţi înscrişi deja la masa credală.
„Ne-am rezervat dreptul, sigur, și în funcție de soluția care se va da la Tribunalul Districtual din Napoli, chiar să formulăm cerere de angajare a răspunderii administratorului, Nicola Inquieto, cu bunurile personale, dacă mai are… Vă dați seama că e cam greu… Probabil are participațiuni la alte firme…”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, Ion Dohotar.
De precizat că în data de 17 septembrie a.c., la ora 10.00, la sediul filialei Argeş a UNPIR (Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România) va avea loc prima şedinţă a adunării generale a creditorilor.
Izabela Moiceanu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii