Web Analytics
scris sâmbătă, 06.07.2024

Se caută familii de plasament pentru copiii abandonați

„Vrei să devii familia temporară, de plasament pentru un copil abandonat cu vârsta de 0-7 ani?
Ai un job, dar simți că nu ești total împlinit?
Ai o familie, ai copii, dar crezi că ai mai putea dă o șansă unui copil în familia ta?
Dacă răspunsul este DA , te așteptăm pentru alte informații suplimentare la sediul DGASPC , str Gen Eremia Grigorescu, nr 37-39, sau la tel 0264/420147 sau 0786.375 112 „, este anunțul făcut de către Serviciul Management de caz pentru copii si evaluare complexă copii din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.

Se caută familii de plasament pentru copiii abandonați

Citește și România este ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani

În România sunt aproximativ 40 de mii de copii aflaţi în sistemul de protecţie specială, potrivit Autorităţii Naţioanale Pentru Adopţie. România este fruntașă în Europa la numărul de copii părăsiți, cei mai mulți dintre ei încă de la naștere. În medie, an de an, aproximativ 9.000 de copii sunt abandonați și prea puțini sunt adoptați. În 2023, doar 907 copii și-au găsit o familie în România și doar alți 10 în străinătate. 42.000 de minori se află, în prezent, în grija statului.

Familiile care își doresc să adopte un copil spun că procedurile sunt anevoioase, deși de-a lungul timpului au fost aduse îmbunătățiri legii adopției.

Cu fiecare zi care trece, șansele unui copil să fie adoptat, scad considerabil pentru că viitori părinți își doresc ca vârsta copilului să fie cât mai fragedă, dar minorii sunt considerați adoptabili abia la 3, 4 ani.

Citeste și O fetiţă de doi ani a murit la câteva ore de la internare. Medicii au descoperit urme de lovituri pe corpul copilei

De aceea, plasamentul este singura soluție pentru ca un copil abandonat să crească într-un mediu sănătos dar și pentru ca familiile să aibă astfel un mijloc de trai pentru că salariul unui asistent maternal începe de la aproximativ 1.900 de lei net, începând cu 1 ianuarie 2023, și poate crește în funcție de experiența acumulată.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, tranșele de vechime în muncă în funcție de care se acordă cele 5 gradații, precum și cotele procentuale corespunzătoare acestora, calculate la salariul de bază avut la data îndeplinirii condițiilor de trecere în gradație.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Dani Coman faţă cu reacţiunea…

Prin demiterea lui Dică de pe banca alb-violetă, Dani Coman a demonstrat că are sânge rece de președinte. Chiar declarația lui, din interviul...

Din ediția tipărită

Dănuţ Bica are promis un loc în CNA

Cu o cotă de Unirea Slobozia să bată FCSB, la pariuri, senatorul Dănuț Bica își va lua adio de la Parlament, după două mandate. A fost plasat, ca să...