Se asfaltează primul tronson al Drumului Expres Craiova – Piteşti

de | 24.11.2021 08:49 | Actualitate, Home

Firma care construieşte tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova – Piteşti a început, marţi, turnarea primului strat de asfalt pe acest segment de 17 kilometri, care începe de la varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova (unde este prevăzută amenajarea unui nod rutier) până la limita judeţului Dolj cu Olt, traversând comunele Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti.

 

Citește și: Înmatriculări de mașini noi în Uniunea Europeană. România – locul 14

  • Lotul 1 (17 km) are ca termen de finalizare anul 202. Lotul 2 (Balş-Slatina) are 40 de km și stadiul de realizare este de circa 60%. Pe lotul 3 (Slatina-Coloneşti) lucrările urmează să înceapă în martie 2022 și se vor finaliza tot în 2022. Ultimul tronson (Colonești-Pitești) va avea 31,8 kilometri. DX12 Craiova-Piteşti va avea, în total, 121 km.

 

Citește și:   CFR Călători: Trenuri directe din țară spre litoral, în minivacanța de Paște

Prefectul judeţului Dolj, Nicuşor Roşca, care a vizitat marţi şantierul, a afirmat că tronsonul I este realizat în proporţie de 43%.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș
Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș

În ziua de 27 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești - Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din...