Web Analytics

Scutire de plată pentru un patron care vrea complex balnear la Câmpulung

de | 18.10.2018 13:00 | Culise

Indulgenţa autorităţilor locale din municipiul muscelean faţă de marii datornici la buget începe să nască profitori. Ideea eşalonării la plată a datoriilor a devenit efectivă în aprilie acest an, atunci când aleşii locali au adoptat o hotărâre în acest sens, iar recent a apărut un caz care l-a făcut pe unul dintre consilierii PSD să-i spună primarului Ţâroiu că un proiect de hotărâre al acestuia a fost întocmit „cu dedicaţie”.
Pe masa Consiliului Local a apărut solicitarea unui patron câmpulungean ca suma datorată de firma acestuia către bugetul local, în valoare de 55.908 lei (debit şi penalităţi), să fie eşalonată la plată pe o perioadă de cinci ani. Iar condiţiile sunt faine: rate lunare şi plată la zi a ceea ce apare după „graţiere”. În plus, omul şi-a atins şi un alt scop, fiindcă proiectul a fost aprobat: poate accesa fonduri europene pentru un proiect de peste cinci milioane de lei. Dacă ar fi rămas înregistrat la Primărie cu datoria aceea imensă, propunerea sa de proiect către ADR Sud Muntenia ar fi fost inutilă.
Cel în cauză, Bogdan Gâlculescu (foto), deţine în Câmpulung o pensiune cu o valoare impozabilă de peste două milioane de lei. Acesta vrea să transforme unitatea de alimentaţie publică şi cazare într-un hotel de patru stele, dotat cu cele necesare funcţionării unui complex balnear. Ar fi prima tentativă de exploatare a resurselor Câmpulungului în scop balnear după aproape un secol.
(ELECTRO-CUTARE)

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii