Web Analytics

Sculptorul Mircea Roman, expoziţie inedită la Fundaţia Culturală Ilfoveanu&Badea

de | 24.10.2019 13:02 | Cultură

Miercuri, 23 octombrie, începând cu ora 18, Fundația Culturală Ilfoveanu&Badea va găzdui un vernisaj inedit de sculptură semnat Mircea Roman.
Mircea Roman este unul dintre cei mai importanți sculptori români contemporani. Format la Cluj în anii ’80, Roman este renumit pentru lucrările sale iconice, distinctive prin personajele hibrid-umane, arhaice și totodată moderne, și prin tehnica sa specifică de lucru în lemn și bronz. A participat la Bienala de la Veneţia în 1995 şi a avut expoziţii personale la Riverside Studios în Londra, proiecte de instalaţii urbane pe râul Tamisa sau în curtea Muzeului Ţăranului Român. Lucrările sale au fost expuse în muzee şi galerii importante de la Bucureşti la Kobe, de la Londra la Perugia şi Bochum. Laureat al Trienalei de Sculptură de la Osaka, precum şi a prestigiosului Premiu Delfina, la Londra, distins în 2000 cu Ordinul Serviciul Credincios de către preşedintele României, în 2008 cu Medalia de aur a Uniunii Artiştilor Plastici din Chişinău şi cu Premiul UAP Pentru Sculptură în 2017.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 23 octombrie – 10 decembrie, de luni până vineri, între orele 10-19, și sâmbăta, între orele 10-18.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii