Web Analytics

Scriitorul Marin Ioniţă, omagiat la Filarmonica Pitești

de | 23.09.2017 11:36 | Actualitate

 mi3
Vineri seara, la Filarmonica Piteşti a loc o manifestare de omagiere a profesorului, scriitorului  și jurnalistului Marin Ioniţă, organizată de Biblioteca Judeţeană Argeş în parteneriat cu Filarmonica Piteşti, Centrul Cultural Piteşti şi Teatrul Al. Davila din Piteşti.
 
Cu ocazia împlinirii a 88 de ani, maestrului Ioniţă i-a fost dedicat un medalion literar, o lectură publică şi un medalion muzical, toate sub genericul „Marin Ioniţă – la vremea infinitului dublu“, 
 
 
 „Aveți în fața dumneavoastră un bărbat foarte activ, foarte potent intelectual și foarte activ în comunitate și pentru asta la-am invidiat înotdeauna. Până la urmă, ce s-ar face o bibliotecă fără scriitori și scriitorii fără bibliotecă? Vreau să vă spun că de foate multe ori, sună telefonl fix și este domnul profesor a capătul celălat. Domnul profesor cere și eu mă execut… Cam asa este relația (…). Mă bucur foarte mult, îl felicit și cred că până la 120 e ani o să mai scrie niște volume. Marin Ioniță este și un jurnalist foarte tăios, este un om care spune lucrurilor pe nume și este mult mai bine așa într-o societate care își pierde reperele”,  a afirmat, pe scena Filarmonicii,  în fața maestrului a și a unei săli pline, Octavian Sachelarie, directorul Bibliotecii Județene Diicu Golescu.
 
 
 „Vă mulțumesc! Să ne întâlnim și la cei 88 de ani ai dumneavoastră! Și la 100 de ani ai dumneavoastră! Eu învcerc să vă aștept!” a  declarat, la sfârșitul manifestării, maestrul Marin Ioniță. 
 
 MI7

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii