În ultimii ani, Primăria Câmpulung s-a luptat mult pentru a obţine fonduri europene pentru consolidarea şi reabilitarea principalelor instituţii de învăţământ, două dintre ele – cele în care funcţionează colegiile naţionale „Carol I” şi „Dinicu Golescu” – fiind şi clădiri de patrimoniu. Acum, după luni de licitaţii contestate şi paracontestate, după ce lucrările au fost cu greu adjudecate şi se găsesc aproape de final, au început să apară şi oamenii ce sesizează nereguli la lucrări.
Cei ce ni le-au sesizat spun că au găsit diferenţe majore între lucrările efectuate, la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I”, de către asocierea de firme SC Ramb Sistem SRL Braşov – SC And Secom Intexim SRL Câmpulung pe suma de 8,84 milioane lei, şi lucrările de la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu”, executate de firma câmpulungeană SC Euro Consult Project SRL pentru 3,68 milioane de lei. În lista diferenţelor se regăsesc ferestrele din lemn stratificat şi glafurile interioare, dar şi parchetul pus în sălile de clase de la Colegiul „Dinicu Golescu”, care, în opinia unora, nu ar fi trebuit să fie înlocuit, în timp ce alţii sunt de părere că de vină este doar calitatea materialelor folosite. Stând de vorbă cu directorul instituţiei de învăţământ, profesor Petre Parghel, acesta s-a declarat a fi mulţumit de calitatea lucrărilor, precum şi de cea a ferestrelor, menţionându-ne doar că va trebui găsită o cale ca parchetul să fie lăcuit, lucru neprins în proiectul iniţial. În opinia constructorului, omul de afaceri Dorel Geamănu, dar şi a reprezentanţilor primăriei Câmpulung, lucrările de la „Dinicu Golescu” au fost îngreunate de la bun început de nişte probleme la proiect, nicidecum de calitatea lucrărilor sau a materialelor folosite. Singura problemă majoră a reprezentat-o întrebarea dacă lucrările vor fi finalizate până la începutul noului an şcolar. Cât despre parchetul în cauză, „cel vechi trebuia înlocuit, deoarece era plin de găurile fostelor bănci prinse în piroane de parchet, iar parchetul cel nou este de tipul eco şi nu prevede decât un tratament special ce-l face rezistent la umezeală, care însă nu îi dă şi luciu. Însă, nu sunt probleme!”, ne-a precizat directorul Colegiului „Dinicu Golescu”, Petre Parghel.
În aceste zile sunt aşteptate să apară şi firmele care vor monta 10 table interactive la „Dinicu Golescu”, unde va fi făcut şi un laborator fonic, investiţie de peste 200 mii lei deja adjudecată, şi 20 de table interactive la „Carol I”, colegiul pentru care primăria Câmpulung mai achiziţionează şi 20 de kit-uri de videoproiecţie, 20 de sisteme notebook şi 20 de licenţe Office, cu o valoare estimativă de peste 500 de mii de lei şi pentru care încă se mai luptă câteva firme. Ioana Ştefan