Electricitatea este o formă de energie care există în natură, prin urmare nu a fost „inventată”. În ceea ce-l privește pe descoperitor, există, de asemenea, o mulţime de concepții. Unii consideră că Benjamin Franklin este cel ce a descoperit electricitatea, însă experimentele acestuia au ajutat doar la stabilirea unei legături între fulger și electricitate, nimic mai mult.
Luna aceasta, în cadrul atelierului de știință distractivă, micuții au învățat despre electricitate și magneți. Doamna Anghilă Electrică, personajul principal al cărții citite, a venit cu răspunsuri la toate întrebările copiilor participanți. Le-a povestit despre peștii electrici, prin ce forme putem produce energia electrică, dar – cel mai important – le-a arătat simbolul energiei electrice, Prometeu de la barajul Vidraru.
Becuri, leduri, circuite electrice si baterii de toate mărimile au fost ”cireașa de pe tort”, iar copiii și-au învins temerile și au putut aprinde un led cu ajutorul unei baterii.
Atelierul se adresează copiilor cu vârste între 8 și 11 ani și reprezintă un prilej suplimentar de a lega prietenii și de a-și descoperi noi hobby-uri şi aptitudini. Caracterul educativ se îmbină cu activități atractive. Fiecare ediţie a atelierelor are o tematică diferită, întotdeauna pe gustul copiilor. Scopul atelierelor este acela de a-i implica pe copii în diverse activităţi, care să le stimuleze plăcerea de a citi, creativitatea, inventivitatea, spiritul de echipă.
Și, pentru că le-a plăcut, vom veni cu altceva interesant în viitorul apropiat!
Carmen Frîncu
0 Comentarii