Web Analytics
scris joi, 15.08.2024

Scene din viaţa culturală piteşteană (90)

10 august 2007. Fata lui Zavaidoc, Constanța (Pușa) Teodorescu-Zavaidoc, făcând game pe pianul Centrului Cultural Pitești. D-na Pușa (născută în noaptea cutremurului din 1940, decedată la 12 iulie 2012 și înmormântată la Cimitirul Străulești 2 prin grija lui Marian Vanghelie) venea, când nu te așteptai, la Pitești, pentru a face repetiții voce și pian. Avea talent. Interpreta, ore în șir, arii din opere și operetă. În subsolul în care trăia nu avea pian. Nici mâncare.

Scene din viaţa culturală piteşteană (90)

Fusese reintrodusă în circuitul artistic grație Festivalului „Zavaidoc” de la Pitești. Mai multe ediții s-a aflat pe afiș, interpretând cântece din repertoriul tatălui său. Apropo de afișe. Venea la Pitești, lua afișe cu festivalul și le lipea la Operă, la Ateneu, pe străzile din Cotroceni.
A moștenit talentul tatălui, dar la alt nivel. A făcut Conservatorul, iar în 1965 a luat parte la un master-class la Milano, finalizat cu un concert la „Scala” din Milano. Când a revenit în țară, mândră, cu diplomă, a aflat că soțul băgase divorț.
Și-a continuat activitatea câțiva ani, există și înregistrări TVR cu fragmente de operă. După care a intervenit uitarea, una atât de adâncă de nimeni nu mai știa că mai trăiește. E personaj de roman, dar cine să-l scrie? Noroc cu festivalul, ce a scos-o din uitare…

Citește și Piteşti. Atelier de icoane pe sticlă. „Vă așteptăm la vernisajul lucrărilor create de copii”

Citește și Film „in memoriam” Nicu Covaci la Cinema „București” din Pitești. Intrarea este liberă

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...