Web Analytics
scris joi, 18.07.2024

Scene din viaţa culturală piteşteană (86)

Inaugurarea Fântânii Muzicale Pitești, 9 august 2008, de Ziua Europei. Firește, cu Filarmonica. S-au făcut probe de sunet cu o noapte înainte, așa, pe la două noaptea (a filmat fata cea mare a primarului). Microfoanele captau sunetul apei, căderea apei, nu se înțelegea nimic, era haos.

Scene din viaţa culturală piteşteană (86)

Așa s-a luat hotărârea, cu Francois Laureant în frunte, cel care realizase fântâna și alesese programul muzical (Enescu, Carl Orff, Beethoven), să se facă play-back. Orchestra era revoltată. Discuții fără număr. S-a votat (contra), eram în telefoane între primar și orchestră (a fost sarcină de serviciu). Pe scenă trebuia să încapă 100 de artiști, orchestră și cor, iar scena era de 9 pe 10 metri!
A rămas play-back, orchestra își demonstrase valoarea pe scenă, și în S.U.A. tocmai se întâmplase ceva asemănător, dar ce te făceai cu cei 7000-8000 de spectatori? Dirijorul Tiberiu Oprea nu o să fie de acord cu acest comentariu, dar noi scriem istorie aici. În condițiile date, nu dirijorul avea vreo vină, ci… apa! În difuzoare s-a auzit muzica interpretată, anterior, de filarmonică. În fine, scena fiind mică, șeful de la percuție, Paul Luculescu, cânta la clarinet!!! Multe televiziuni filmau, absolut nimeni nu s-a prins că nu e live!

Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (85)

Citește și Bătălia pentru teatru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...