Foto 22 septembrie 2020. A doua ediție a Târgului de Carte organizat de Biblioteca Județeană Argeș, sub genericul „Triunghiul Cunoașterii: Carte, Lectură, Bibliotecă”. Radu Gabriel Pârvu oferă autografe pe primul său roman apărut la Editura „Trei”, „De ce urma să coboare din trăsură Frosica?”. Întâmplător, primul autograf oferit a fost pentru Cristian Cocea, director al Direcției pentru Cultură Argeș. Pandemia era în toi, profesorul universitar doctor Radu Gabriel Pârvu respecta regulile.
La 3 mai 2021 (iată, fix acum doi ani), s-a stins din viață după o luptă de aproape o lună cu o formă agresivă COVID-19, la Spitalul Valea Iașului. Radu Gabriel Pârvu a activat în învățământul universitar peste două decenii la Universitatea „Constantin Brâncoveanu” din Pitești, unde a fost decan.
Puțini argeșeni știu că Radu Gabriel Pârvu a fost cel mai de seamă germanist din istoria României și că trăia la Pitești. A tradus opere fundamentale din Kant, Fichte, Schelling, Hegel, Schopenhauer, Liszt, Nietzsche, Scheller, Kafka, Jung, Ruppert etc. A fost traducător, scriitor, scenarist, profesor universitar de Comunicare și Filosofie. A scris, printre altele, cărți despre Dilthey, Noica și Cioran. A fost membru de vază al Filialei Pitești a Uniunii Scriitorilor din România. Scria de zor la cel de-al doilea roman al său, dorind să lase traducerile pe plan secund.
Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (24)
Citește și Scene din viaţa culturală piteşteană (23)
0 Comentarii