Ca să scape de caterisire, preotul Grecu donează electrocasnice şi s-a împăcat cu nevasta

de | 13.06.2019 13:52 | Dezvăluiri

După ce Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, cu unanimitate de voturi, a hotărât sancționarea preotului Nicolae Grecu prin depunerea (destituirea) din slujirea clericală, ceea ce s-ar putea traduce prin caterisire, preotul a putut fi văzut cu ocazia tuturor sărbătorilor religioase ce au urmat și nu numai purtând haina preoțească. Ba chiar slujind, alături de cumnatul său, Nicolae Odă. Singura diferență este că preotul Grecu nu mai este paroh la biserica din Expo Parc Pitești, iar în urma unei rocade responsabil a fost pus părintele Odă.
Potrivit unor explicații neoficiale ale Arhiepiscopiei Argeșului, preotul Grecu a făcut apel la decizia Consistoriului, atât la Mitropolie, cât și la Patriarhie, așa încât, la fel ca în jurisprudența laică, acesta are dreptul de a fi considerat nevinovat până când se pronunță instanța supremă, adică patriarhul, în cazul nostru. Nu, nu vă gândiți la Cea de Sus, că acolo, în mod sigur, funcționează alte legi. Mai mult, după canoanele actuale ale BOR, preotul, chiar acuzat de desfrâu, este foarte vrednic în atragerea de bani și construirea de biserici. Pentru a-și mai spăla păcatele, acesta a fost prezent pe 1 iunie în județul Prahova, unde, împreună cu cumnatul său, a donat 130 de pachete cu alimente, produse de igienă, jucării, îmbrăcăminte, rechizite școlare, biblii, ba chiar și aparatură electrocasnică (în total, cam un camion, vezi foto) copiilor de la școlile Valea Plopului și Valea Screzii (n. red. – nu prea înțelegem de ce nu în Argeș, dar, în fine, încurcate sunt căile Domnului…).
Deși părintele Grecu nu a dorit să ofere un punct de vedere și ne-a trimis direct la purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, am aflat că și-a remediat și situația cu soția, care îl acuzase în fața judecătorilor Arhiepiscopiei, dar și ai Judecătoriei Pitești, de adulter și comportament violent în familie. Însă asta doar de dragul copiilor care au suferit destul în urma certurilor dintre părinți.

Anchetat şi găsit vinovat de Consistoriul Eparhial, parohul de la „Izvorul Tămăduirii” a fost caterisit în martie

Vă reamintim că, în luna martie a.c, Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului s-a întrunit la sediul Protoieriei Pitești pentru a ancheta cauza disciplinară privind pe preotul Nicolae Grecu, parohul Bisericii „Izvorul Tămăduirii” din Expo Parc. Acuzarea a fost reprezentată de părintele inspector eparhial Ilie Ghiță, cel care a prezentat faptele de care era acuzat preotul Grecu. Judecătorii bisericești l-au găsit vinovat de comportament violent și desfrâu, parohul fiind învinuit de preoteasă de legături extraconjugale, una dintre acestea având-o cu văduva preotului Alin Ionescu din Trivale (mort în urma unui accident pe ATV), pe care fosta doamnă Grecu ar fi găsit-o chiar în casa sa. Toate acestea apar în hotărârea organelor de judecată ale Arhiepiscopiei, care și-au făcut propria anchetă și l-au condamnat pe preot la caterisire, în primă instanță.

Distribuie!

Articol scris de Alina Crangeanu

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

7 Comentarii

 1. “Ca să scape de caterisire, preotul Grecu donează electrocasnice şi s-a împăcat cu nevasta.”
  D’apoi, vezi, popo, ca te-a luminat Dumnezeu !
  Oricum, nu acolo-i locul tau. Incearca pe la ADP, posibil sa te primeasca.

  • Il cunosti cumva? Daca nu, mai bine taci!

 2. Se pare ca presa si-a facut un hobby din a intoarce pe dos si a scrie articole ieftine despre Biserica, fara o documentare ampla.
  Faptele de milostenie, de ajutor reciproc nu sunt de condamndat, ci de apreciat!!! Nu stiu daca va dati seama, dar tocmai ati promovat partea pozitiva din Biserica in acest articol, chiar daca poate nu ati intentionat acest lucru.
  In primul rand doi preoti de la o parohie din Pitesti se hotarasc sa il sprijine pe Parintele Tanase, care face parte tot din Biserica si care singur, alaturi de alti credinciosi si oameni cu suflet a reusit sa construiasca un loc unde acum sute de copii, mame abandonate si femei insarcinate cu copii si alungate de acasa, isi traiesc viata linistiti, au un acoperis deasupra capului si ceva pe masa.
  Exprimarea “copiilor de la școlile Valea Plopului și Valea Screzii (n. red. – nu prea înțelegem de ce nu în Argeș, dar, în fine, încurcate sunt căile Domnului…).” arata lipsa de documentare. Acolo nu sunt doar scoli, acolo e un mare centru social, sunt case. Oamenii traiesc acolo, nu doar invata!!! Sunt sute de suflete. Parintele Tanase este ajutat din toate colturile tarile de oameni cu mila. Asta nu inseamna ca in Arges nu se fac. Daca veti accesa site-ul Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului, veti vedea ca sunt multe acte de caritate realizate de toate parohiile chiar si aici.
  Il cunosc personal pe parintele Tanase, am fost voluntar in tabara de la Valea Plopului. Orice ajutor este binevenit. Unii din noi ne vaitam pentru ca ne e greu sa crestem un copil, parintele creste sute. Credeti ca poate singur?

  • Mulțumim pentru informații

 3. Numai tampenii si ineptii. Nu este vorba de nici o impacare… ajutoarele au fost duse acolo unde trebuiau duse. Nu mai scrieti lucruri despre care nu stiti nimic. Parintele este un om deosebit. Cei care il cunosc stiu asta!

 4. Articol de 2 bani. Mai bine ti.ai schimba meseria, dna/ d.soara jurnalist. Inainte de a scrie un articol, documenteaza.te in stanga si in dreapta despre persoana in cauza, pare un articol la comanda, sec…cand munceau pe schela la 40 de grade alaturi de ceilalti muncitori, la construirea bisericii, nu ati scris 3 randuri, scrieti acum aberatii.

  • Dragă ” Geta” adresa de pe care îți exprimi punctul de vedere despre un jurnalist, “Joojoobijou@gmail.com” , nu ne convinge…E usor sa te ascunzi in spatele anonimatului