Scandalul alunecos în care un poliţist a „omis” din procesul-verbal numele şoferului şi seria unei combine care a lovit un Matiz

de | 7.11.2019 13:47 | Dezvăluiri

# Acuzații de jonglerii cu declaraţii date în alt dosar

Scandalul în care agentul Gheorghe Voicu a „omis” din procesul-verbal numele conducătorului şi seria unei combine neînmatriculate care a lovit un Matiz ia amploare luna aceasta, după termenul din octombrie, când la Judecătoria Costeşti Aurel Ciupitu, şoferul autoturismului, a cerut IPJ Argeş anularea respectivului document și întocmirea unuia complet. Inițial, Mădălina Badea, partenera șoferului autoturismului, aflată pe scaunul din dreapta în ziua evenimentului, a semnalat faptul că, la momentul constatării, polițistul a refuzat să-i ia o declarație în calitate de martor al evenimentului rutier, iar acum femeia îl acuză pe Gheorghe Voicu și că a introdus la dosar, cu titlul de „declarație” a ei, o plângere depusă de ea într-un alt dosar. Mădălina Badea i-a făcut polițistului plângere penală și pentru acest aspect, iar vineri, 1 noiembrie, a fost audiată și în acest dosar.
Încurcate şi alunecoase sunt căile soluționării dosarului în cauză! Mădălina Ionela Badea, care în vara acestui an povestea, pentru “Jurnalul de Argeș”, cum polițistul Gheorghe Voicu a refuzat să-i ia o declarație în calitate de martor al evenimentului rutier petrecut pe 7 iulie a.c. la Găujani, în comuna Ungheni, spune că polițistul se folosește la proces de o altă declarație, mai exact de o plângere pe care femeia i-a făcut-o ulterior conducătorului combinei.
„Aceasta este declarația de la plângerea penală depusă împotriva conducătorului combinei pentru amenințări cu moartea. Dl. polițist a depus-o ilegal la dosarul accidentului, ca să acopere greșeala că a refuzat să mă audieze ca martor. Marți am anunțat IPJ Argeș despre faptul că a încercat să mintă şi IPJ, şi Judecătoria. Ca să fie clar: polițistul a refuzat să îmi ia declaraţie ca martor ocular pe motiv ca nu vrea! Câteva ore mai târziu am depus plângere penală împotriva conducătorului combinei! Dl. polițist mi-a luat atunci declarație de parte vătămată în acest din urmă dosar penal de amenințări și de aceasta se folosește acum în celălalt dosar”, spune Mădălina Ionela Badea.

Ce spune agentul

„Pasager în autoturismul marca Daewoo Matiz (…) pe scaunul din dreapta față s-a aflat numita Badea Ionela (…), nefiind adevărat faptul că nu a fost audiată. Cu ocazia audierii, la sediul postului de Poliție Ungheni, jud. Argeș, numitul Ciupitu Ștefan Aurelian a refuzat să răspundă la întrebările adresate de către organul de poliție și nu a mai dorit să declare în scris faptul că a oprit intenționat în fața combinei agricole”, a explicat ag. șef pr. Voicu în raportul dat șefului Poliției Costești.
Cei doi pasageri ai Matizului care sunt pe deasupra şi părinţi spun că sunt absurde susţinerile potrivit cărora ar fi oprit brusc în faţa combinei, mai ales că în partea din spate a autoturismului se afla instalaţia de gaz a maşinii (hederul combinei a izbit partea din spate a Matizului la câţiva centimetri de butelie). Pe 10 decembrie, la Judecătoria Costești sunt chemați la audieri și petenta și polițistul și conducătorul combinei agricole.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii