Web Analytics

Scandal în noaptea nunţii cu un executor judecătoresc şi o fiică de colonel SRI

de | 8.11.2018 13:05 | Dezvăluiri

# Mireasa, care este doctoriţă, îl acuză pe soţ, executor judecătoresc, de faptul că și-a lovit socrii, iar apoi a smuls fiul sugar de la sânul ei # Poliția a fost chemată printr-un apel la 112 # „Soțul meu reprezintă un pericol pentru mine și pentru fiul nostru”, le-a spus Elena Moromete judecătorilor, cărora le-a solicitat emiterea unui ordin de protecție # În replică, executorul judecătoresc susține că sunt doar minciuni sfruntate și că soția lui e manipulată de tatăl ei, fostul ofițer SRI Nicolae Dina
Ceea ce ar fi trebuit să râmână un vis împlinit s-a transformat într-un coșmar în chiar noaptea nunții. Nu, nu este un scenariu de film, ci povestea reală a unei tinere căreia cel care tocmai îi devenise soț și era tatăl copilului ei i-a smuls bebelușul de două luni și a plecat, refuzând să i-l înapoieze, fie și numai pentru a-l putea alăpta. Povestea Elenei Moromete a ajuns chiar și la poliție, chemată să intervină în noaptea nunții, adică sâmbătă, 27 octombrie, dar și la instanță, care, culmea, nu a fost de acord cu emiterea unui ordin de protecție a femeii. Elena, însoțită de tatăl ei, a venit disperată la redacția Jurnalului de Argeș, spunând că autoritățile nu intervin sau au reacție întârziată, ori, dimpotrivă, sunt opace și nu văd interesul minorului, iar sugarul este privat de dreptul său fundamental, acela de a fi hrănit la sânul mamei. Vă relatăm, în continuare, coșmarul prin care trece tânăra, care și-a mai văzut o singură dată bebelușul și altă dată doar prin geamul mașinii lui Cosmin Moromete, soțul ei, executor judecătoresc în Pitești. Acesta, atunci când a văzut că soția sa este așteptată de un echipaj de Poliție, a demarat în trombă, fugind de sub nasul polițiștilor și punând în pericol viața micuțului.

„Viața mea s-a transformat într-un coșmar, într-o secundă am ajuns la concluzia că m-am căsătorit cu un necunoscut, cu un om extrem de violent și de periculos”

„Pe 27 octombrie a.c., au avut loc cununia religioasă și botezul fiului nostru, urmate de o petrecere la Restaurantul Cornul Vânătorului. Ziua a decurs normal, la fel și petrecerea. Până după miezul nopții… În jurul orei 2.00, soțul meu a venit în camera de hotel, unde se afla copilul împreună cu mine și cu mama mea. Mi-a reproșat că plec prea des de la petrecere, dar eu trebuia să merg să alăptez copilul și să îl liniștesc ori de câte ori plângea. Luca era obișnuit numai cu mine, eu fiind cea care a stat în permanență lângă el încă de la naștere. Mama mea a încercat să îi explice aceste aspecte și i-a solicitat să facem cu rândul, să mai vină și el la copil. Nu cred că a terminat ce avea de spus, când, din senin, a lovit-o pe mama mea cu palma peste ureche, aceasta dezechilibrându-se și căzând. Câteva minute a fost inconștientă”. Așa a început povestea de groază a Elenei Moromete, relatată de aceasta în redacția Jurnalului de Argeș. Zgomotele și țipete de ajutor ale miresei s-au auzit din sala unde nuntașii petreceau liniștiți, nebănuind drama care se derula lângă ei. A ajuns într-un suflet și Ciprian, fratele fetei, dar și tatăl acesteia, amândoi căzând pradă loviturilor venite din partea ginerelui dezlănțuit. „Ușa camerei fiind deschisă, s-au auzit zgomote și țipete, din cauza cărora au venit mai multe persoane, printre care și fratele meu. Acesta, văzându-și mama pe jos, a țipat și s-a aplecat să o ridice. În acel moment, soțul meu a început să îl lovească și pe el cu picioarele și cu pumnii. La scurt timp, atras de zgomotele puternice, a venit și tatăl meu. Soțul meu a încercat să se strecoare prin mulțime pentru a-l lovi și pe acesta. Nu a reușit. Totul se transformase într-un vis urât, am început să țip după ajutor văzând cum îi lovește pe părinții și fratele meu. În hol se afla și cumnatul meu, care, în loc să aplaneze conflictul, a devenit și acesta violent. A început să-l înjure și să-l amenințe pe fratele meu, spunându-i că îi va omorî copiii. Au venit în cameră și câțiva ospătari pentru a aplana conflictul, fără succes, deoarece soțul meu și fratele său erau net superiori ca forță fizică, aceștia având peste 130 de kg fiecare. A fost apelat serviciul 112, iar în scurt timp a venit și poliția. Părinții mei, împreună cu fratele meu, au plecat la poliție pentru a formula plângere penală, înregistrată sub nr. 940/28.10.2018, la Secția 3 Poliție. Eu am rămas în cameră cu copilul. Soțul meu, văzând că părinții mei se duc la poliție, a decis să își pregătească terenul în apărarea sa, și-a rupt cămașa și a coborât în local, la niște prieteni ai lui, spunându-le că a fost agresat de familia mea. Din acel moment petrecerea s-a terminat, toată lumea a aflat de incident și a plecat.
Cosmin a venit în camera mea, pentru a-mi solicita să mergem cu copilul acasă. I-am spus că noi nu mai mergem acasă cu el. Atunci a început să mă amenințe că îmi va lua copilul, că nu am să îl mai văd, că va avea el grijă de familia mea, că pe tatăl meu îl va băga în pușcărie în maximum un an dacă eu nu mă întorc acasă. După mai multe discuții, s-a ridicat și a luat copilul din pat pentru a pleca cu acesta. L-am implorat să îmi lase copilul, că trebuie alăptat, chiar și fratele lui l-a sfătuit să nu ia copilul, că trebuie alăptat, însă nu s-a lăsat înduplecat de lacrimile mele, plecând cu copilul. Am încercat să îl opresc, însă nu am putut face nimic, fiindu-mi foarte teamă de o nouă reacție violentă”.
A doua zi, duminică dimineață, Elena l-a sunat pe tată, implorându-l să îi dea fiul să îl pună la sân. Micuțul fusese hrănit din prima zi de viață numai cu laptele ei, iar absența îndelungată a alăptatului putea face să îi dispară lactația, ceea ce ar fi fost în detrimentul sugarului. Bărbatul i-a cerut să vină în apartamentul din Pitești, unde locuiseră împreună în ultimele 3 săptămâni și unde urma să locuiască după nuntă. I-a specificat însă că trebuie să vină singură. „Mi-a fost foarte teamă să mă duc singură în apartament, așa că am stabilit să vină cu copilul, cu mașina, în fața blocului pentru a-l alăpta. În dimineața respectivă am sunat și la Protecția Copilului, însă aceștia mi-au spus că nu pot face nimic, însă vor încerca să îl caute pe soțul meu în vederea unei medieri cu privire la copil și ne-au trimis tot la Poliție. Am solicitat Secției 1 de Poliție un echipaj care să mă însoțească. În jurul orei 10.00, am mers împreună cu un echipaj de poliție la apartament, însă soțul meu nu era acasă. L-am sunat spunându-i că îl aștept și, după o jumătate de oră, a apărut. A oprit mașina în mijlocul străzii, spunându-mi să urc. Eu i-am solicitat să parcheze, fiindu-mi teamă că, dacă urc din stradă, acesta pleacă și nu îmi mai dă drumul să cobor din mașină. În acel moment a văzut echipajul de poliție și a plecat în viteză. La scurt timp m-a sunat pentru a-mi reproșa că nu am venit singură, așa cum mi-a solicitat, și că nu voi mai vedea copilul… Viața mea s-a transformat într-un coșmar, într-o secundă am ajuns la concluzia că m-am căsătorit cu un necunoscut, cu un om extrem de violent și de periculos. Ziua pe care orice femeie o așteaptă toată viața, ziua nunții sale, el a transformat-o într-un scandal monstruos. Precizez faptul că până în prezent eu nu l-am mai văzut pe pârât violent sau cu reacții de acest gen. Aveam cunoștință de faptul că pârâtul nu prea agrează familia mea și mereu a încercat să mă izoleze de aceștia, însă la violențe nu am crezut că se va ajunge”.

„Este un act de cruzime să desparți un copil de 2 luni de mama sa”

Toate astea Elena Moromete ni le-a spus nouă, dar și în fața completului de la Judecătoria Curtea de Argeș, căreia i-a solicitat emiterea unui ordin de restricție împotriva soțului, executorul judecătoresc Cosmin Moromete.
„Acum am realizat că ceea ce eu consideram dragoste din partea pârâtului, de fapt, aceasta era o violență socială, acesta încercând și izolarea de familia mea. Am fost în străinătate (Luxemburg) și lăsată acolo singură trei săptămâni, soțul meu revenind în țară, deși eu mă aflam în 8 luni de sarcină. După naștere, la două săptămâni am fost lăsată din nou singură o perioadă de 3 săptămâni, fiind în pragul unei depresii post naștere. Soțul meu (n.red. – Cosmin Moromete) exercita o violență verbală asupra mea prin adresarea de expresii jignitoare, care să mă pună într-o stare de inferioritate, prin amenințări la adresa mea și a familiei mele, respectiv că va cheltui toți banii pe care îi are pentru a mă distruge pe mine și familia mea. Exercita o violență psihologică atât asupra mea, cât și asupra minorului prin despărțirea unui copil în vârstă de două luni și jumătate de mama sa. Minorul a fost alăptat exclusiv cu lapte matern, eu l-am îngrijit încă de la naștere, i-am făcut baie, am avut grijă să nu răcească. Soțul meu nu cunoaște necesitățile și programul copilului. Ce să îi facă dacă îl doare ceva, dacă plânge? El n-a fost niciodată singur cu copilul. Este un act de cruzime să desparți un copil de 2 luni de mama sa, singura persoană pe care o cunoștea încă de când a deschis ochii și prima voce pe care a auzit-o fiind a mamei.
Din cauza pârâtului, există riscul dispariției lactației, fiului meu fiindu-i răpit dreptul de a fi alăptat natural, fiind singura modalitate de formare a sistemului imunitar la om, aspect recomandat de toți medicii pediatri. În aceste zile, cu siguranță, i s-a dat lapte praf, aspect care îl va determina pe minor să renunțe la laptele matern. Mai mult, pe baza stresului la care am fost supusă, există riscul ca mie să îmi dispară lactația.
Consider că pârâtul, prin acțiunile sale, a pus în pericol integritatea fizică și psihică a minorului, deși datoria unui părinte este de a avea în vedere întotdeauna interesul superior al minorului. Din câte am observat, minorul nu a fost dus la domiciliul unde a locuit, nu cunosc unde a fost dus, de către cine este îngrijit”. Instanța a respins însă cererea femeii. Elena Moromete a formulat apel și, de asemenea, a înaintat o cerere de divorț, dar și emiterea unei ordonanțe președințiale pentru încredințarea copilului. Însă… până la obținerea unor decizii judecătorești favorabile, un sugar este lipsit de hrana și căldura sânului mamei sale. Elena Moromote nu știe la această oră nici măcar unde se află făptura lipsită de apărare pe care a adus-o pe lume.

Cosmin Moromete: „Sunt nişte minciuni sfruntate!”

L-am căutat pentru un punct de vedere și pe soț, pe executorul judecătoresc Cosmin Moromete, care ne-a declarat:
„Socrul meu este cadru SRI, colonel (Nicolae Dina, colonel SRI în rezervă), și zilele astea îmi face foarte multe înscenări. Dumnealui m-a agresat împreună cu fiul său (n.red. – trebuie spus că socrul lui Cosmin Moromete este mic de înălțime și are cam jumătate din greutatea ginerelui său, care are 130 kg) și există deja plângeri pe rol la Parchet și la instanță, sunt procese. Deja prima chestiune am reușit să o demontez. Este vorba despre dosarul 3344/216/2018, la Judecătoria Curtea de Argeș (procesul inițiat de Elena Moromete, care a cerut ordin de restricție împotriva soțului său, n.red.). O manipulează pe soția mea… Socrii mei au plângeri penale pentru instigare la abandon de familie, pentru că eu cu soția mea ne-am înțeles foarte bine de la început și dumnealui (n.red. – socrul) face niște abuzuri de nedescris. Nu o mai lasă pe soția mea să vină să alăpteze copilul. Am martori în sensul ăsta. Exercită o presiune asupra ei și nu știu dacă v-a spus, dar copilul este născut la Luxemburg și dumnealor, timp de două luni de zile, nu au venit să îl viziteze, nici la naștere, nici după. Deci nu au fost interesați de nicio culoare de acest copil, pentru că soția mea mai are un frate, care are doi copii, și de copilul ăsta al meu și al fiicei lor nu au fost interesați. Copilul este la mine, la domiciliul conjugal. Eu mi-am sunat soția pentru că a părăsit domiciliul conjugal în noaptea de 28 octombrie 2018 și a doua zi am sunat-o și am întrebat-o dacă nu vine la copil acasă. După tot incidentul pe care l-a creat familia ei, pentru că lucrurile s-au destabilizat acolo (la nunta de la Cornul Vânătorului, n.red.), s-a terminat petrecerea și, normal, am venit cu copilul acasă. Am rugat-o să vină și nu a vrut. Fratele ei m-a atacat cu un cuțit și tatăl ei, fiind colonel SRI, probabil că a sunat la poliție, a aranjat cu ei, pe acolo… Ordinul de protecție este împotriva unui om care este violent cu familia lui… Nu este cazul meu. De fapt, vorbele astea au fost ticluite de tatăl ei, așa a învățat-o tatăl ei, să nu mă pot apropia de ea și de fiul meu. Dar bineînțeles că, pe fond, am și câștigat. Vă rog să verificați, că sunt informații publice. Și-a luat socrul meu un certificat medical, o să vi-l arăt, dacă adunați echimozele care sunt acolo depășesc perimetrul capului cred că de două ori. Adică niște abuzuri securiste… Eu încă îmi aștept soția acasă, i-am dat mesaj în fiecare zi să vină la copil. A început cu acest clișeu, învățată de tatăl ei, că i-e frică… Gândiți-vă că am fost cu soția mea să nască la o clinică privată, la Luxemburg. Am stat la First Class, adică mi-am băgat pat și am stat la capul ei aproape două săptămâni după ce a născut. Am fost cu ea în sala de operații, la cezariană. Am ținut-o de mână în momentul în care copilul a ieșit. Dumneavoastră credeți că are vreun motiv să se teamă de mine soția mea? Sunt niște minciuni sfruntate!”
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

4 Comentarii

  1. Il cunosc foarte bine pe Cosmin. Nu cred ca ar fi in stare de asa ceva.
    Din cate stiu, familia Elenei a premeditat cu ani in urma „sa puna mana” pe anumite bunuri ce apartin lui Cosmin. De aceea acesta si-a luat si unele masuri de protectie a bunurilor. Despre aceste lucruri nu vorbeste domnul colonel SRI? De ce nu spune dl colonel ca a strans darul de nunta, in acea noapte, fara acceptul lui Cosmin, desi nu contibuise cu NIMIC la costurile respective…
    Faptele relatate de Elena ar trebui probate si analizate (coroborate cu alte aspecte din trecut)…toti vor sa-si vada fata maritata (intr-un final..) dar daca mai are si bani cu atat mai bine.
    ELENA, tu ar trebui sa asculti de sotul tau…ti-a oferit extrem de multe lucruri la care nici nu visai…te-a scos din anonimat si te-a dus in Occident (nici nu visai vreodata). Nu te mai lasa influentata de mama si tatal tau…trebuie sa ai viata ta, nu sa o traiesti pe a lor.
    Toate cel bune!

    • “Domnul”Alin, aceștia nici nu se cunoșteau “cu ani in urma”! Acest “om” este cel care “a strans darul de nunta”, asa ca nu sunteti informat . Se pare ca ptr dv, ca si pentru aceasta familie periculoasa , nu contează decât banii si nu aceasta “drama” cumplita, aceasta drama trăită de o tânăra exact in noaptea nunții !!!! A despărțit o mama de un copil, l-a privat de ce este cel mai important ptr el, caldura mamei si hrana naturală atât de importantă pentru dezvoltarea si formarea lui . Dar se pare ca pentru unii contează doar banii si Occidentul!!! TRIST D-le Alin , deci aprobați comportamentul unui astfel de “om” !!!

  2. Nu plange Ana…
    Pt familia Elenei conteaza banii.
    Ai putea consulta ziarele cu ani in urma si vei vedea ce infractor e dl colonel…braconaj…etc…..dee aschia nu sare departe de copac.
    In fond sa faca ce vor, dar nu ma jigniti ca nu ma intereseaza….cand ai o familie te lupti pt ea. In acest caz Elena a facut cum au spus parintii….

  3. halal nunta !.