Web Analytics

Scandal la Pediatrie după ce un medic a refuzat să-i scoată unei fetiţe, din piele, un rest de căpuşă

de | 25.08.2017 17:59 | Actualitate

fetita 1
 
 
George Ionică, tatăl unei fetiţe în vârstă de 8 ani din Piteşti, muşcată de o căpuşă, este hotărât să-i facă medicului Florin Trifan de la Pediatrie o plângere către Colegiul Medicilor.
 
„Ce vrea doctorul de la Peditrie, să-i dau bani, sau ce?”
 
Omul îl acuză pe doctor de rea voinţă, după ce medicul a refuzat să-i scoată fetiţei restul de insectă.
 
“Chiar nu înţeleg ce vrea doctorul de la Pediatrie, să-i dau bani, sau ce? Că… să vin mâine, că să vin poimâine… Cinci drumuri am făcut cu copilul muşcat de căpuşă. Întâi la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului de Pediatrie, unde doctorul a zis că nu e cazul să-i scoată căpuşa şi m-a trimis la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean (nr. din strada I.C Brătianu). Doctoriţa de aici i-a prescris tratament şi m-a trimis cu fata înapoi la Pediatrie ca să-i scoată insecta: doamna a zis clar că aşa se face în cazul unui copil. M-am întors la Pediatrie, cu biletul pe care scrie negru pe alb <<fragment de căpuşă. Rog consult chirurgie generală şi excizie>>.
Doctorul de la Pediatrie zice că din punctul lui de vedere, nu trebuie scoasă. I-am şi spus doctorului de la Pediatrie că o să chem televiziunea. Au sărit inclusiv paznicii, ca să mă liniştesc … Poate că vorbesc mai tare, fiindcă ăsta e felul meu de a fi, dar n-am jignit pe nimeni, n-am vorbit urât … M-am întors la Boli Infecţioase. De aici, cei doi doctori au vorbit la telefon, s-au certat, dar degeaba. Am luat copilul şi m-am dus în Găvana, la Judeţean. Aici au considerat că trebuie scoasă, doar că ei nu se bagă pentru că e vorba de un pacient copil şi îi înţeleg“, a povestit bărbatul, pentru Jurnal de Argeş. 

Omul spune că va face plângere împotriva medicului Florin Trifan
 
 tatal2
 
“Din punctul meu de vedere e nesimţire. Dacă pe foaia asta de la Boli Infecţioase scrie că trebuie excizie, unde vor să mă duc eu cu fata? La Bucureşti?”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, George Ionică, tatăl fetiţei.

fetita 4
 
Ce spune conducerea spitalului

“Din punctul nostru de vedere, procedura de examinare şi control a plăgii e respectată. Domnul doctor Florin Trifan a explicat în foaie, a parafat şi a dat biletul către Boli Infecţionase pentru respectarea restului de procedură. Am înţeles că acolo era doar un rest de insectă, iar domnul doctor a considerat că nu este nevoie s-o scoată, iar dânsul are autoritatea să decidă acest lucru ”, a declarat pentru Jurnal de argeş, Adina Enescu, directorul Spitalului de Pediatrie din Piteşti. 
 
document 1

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii