Web Analytics

Scandal pe un apartament transformat în coafor. Protagoniste – o judecătoare şi un biolog de la Spitalul Judeţean

de | 21.02.2019 14:06 | Dezvăluiri

# Vecina Rodica Olteanu: „Eu vreau liniște, mai ales că fac de gardă” # Judecătoarea Aneta Duță: ”M-a terorizat doamna Olteanu, câte o oră în telefon, nu știu dacă mi-au rămas înregistrate convorbirile, să vi le arăt. Iar dacă mai insistă mult, cred că o dau în judecată penală pentru hărțuire, că așa ceva nu se poate! Omul, în apartamentul lui, face ce vrea”.
„M-a adus la depresie! O dau în judecată pentru hărțuire!”, spune judecătoarea Aneta Duță de la Tribunalul Argeș despre vecina ei, Rodica Olteanu, care, deranjată de faptul că în apartamentul cumpărat de judecătoare a răsărit, în condiții suspecte, un coafor, i-a făcut mai multe sesizări. „Este vorba despre conviețuitul în comun, eu nu deranjez pe nimeni și nu vreau să fiu deranjată. Eu vreau liniște, mai ales că fac de gardă”, spune și Rodica Olteanu, biolog principal la Spitalul de Urgență Pitești. Femeia este pățită, pentru că apartamentul cu pricina, situat la parterul blocului E 10 din Pitești, str. Frații Golești, a fost, înainte de a fi cumpărat de judecătoarea Duță, sediul partidului lui Dan Diaconescu, de unde deseori răzbăteau zgomote care nu o lăsau să doarmă. Președintele asociației de locatari spune că a mai avut probleme cu respectivul apartament, care a aparținut în trecut lui Carmen Saenciuc, realizatoarea reflexoterapeută de la OTV, care nu și-a plătit datoriile. Locatara nemulțumită, Rodica Olteanu, însoțită de președintele asociației, Dan Bușe, au venit la redacția Jurnal de Argeș și ne-au relatat întreaga tărășenie.

Rodica Olteanu: „Nu mi-a cerut acordul și nu are avizul asociației de proprietari pentru deschiderea acestui salon de frumusețe”

„Eu locuiesc pe scara A, la etajul unu, deasupra apartamentului cu probleme. Avem o problemă la parter! La parter se fac demersuri intense pentru a se deschide un salon de înfrumusețare. Încă nu a apărut sigla, însă renovările sunt terminate, perdelele puse, probabil peste câteva zile se va deschide; cert este că nu există o aprobare din partea vecinilor, a asociației de proprietari, conform legii. Nu a făcut nicio izolație fonică. În momentul în care au început lucrările, în iunie 2018, am rugat-o frumos, am sunat-o să își facă izolația fonică, chiar dacă aparamentul era de locuit, așa cum apărea în acte. A zis că fiecare face cum consideră… Au terminat renovarea… A apărut, peste noapte, un spațiu comercial. Eu, ca să fiu de bună-credință, am zis să facem o probă. E o activitate comercială cu zgomot. Fiind salon de coafor, utilizează diverse aparate și am zis să facem o probă cu foehnul. Fata doamnei judecătoare, că ea este cea care își face acest salon, a venit în casă și a constatat. Se aude, dacă nu ai izolație fonică, normal că se aude în toate colțurile apartamentului. Dar mi-a spus că nu se mai apucă să facă izolație fonică. L-am anunțat și pe domnul președinte. Acum văd că au terminat renovarea și urmează deschiderea activității. Fără acordul vecinilor. Fără acordul asociației. În schița cadastrală nu apar nici scările făcute de fosta proprietară, ceea ce înseamnă că trebuia să facă procedura de transformare a spațiului, din spațiu de locuit în spațiu comercial. Așa mi-a zis și avocatul. La extrasul de carte funciară, apare ca spațiu de locuit cu trei camere și dependințe. Actul de vânzare-cumpărare este din 2017 și aici specifică clar apartament. Are un credit ipotecar la Banca Comercială, iar apartamentul este declarat ca spațiu de locuit. S-a dus la Finanțe și a declarat spaţiu comercial, îi închiriază fetei spațiu comercial. Fata, pe baza acestui… act de închiriere, și-a făcut punct de lucru la Registrul Comerțului. Eu am fost și la Poliție, o să fac o sesizare și pentru deranjarea ordinii publice. Este condominiu, nu te deranjez, nu mă deranjezi. Îi trebuia aprobarea asociației și nu o are! Ceea ce este mai important, îi trebuia aprobarea vecinilor. Există un aviz care trebuia depus la asociație, așa cum spune Legea asociației de proprietari din 2018. Eu trebuie să mă odihnesc, a doua zi trebuie să mă duc la serviciu. Am avut mari probleme cu Partidul Poporului din cauza zgomotului și nu era decât sediu de partid. Vă dați seama, 20-30 de oameni care intrau acolo, că era ca la bâlci… Se fuma acolo, se luau la ceartă. Am contactat un avocat să vedem situația reală, care este statutul acestui apartament. Acum spune că am dat aprobarea în 2003 pentru fosta proprietară, care își făcuse aici cabinet de reflexoterapie. Era vorba despre o altă activitate, negeneratoare de zgomot, și despre un cu totul alt proprietar. Noua proprietară nu mi-a cerut acordul!”, spune reclamanta, Rodica Olteanu.

Președintele asociației de proprietari, Dan Bușe: „Doamna judecător a lucrat în forță, pe noi asta ne-a deranjat”

Dan Bușe, președintele Asociației „Frații Golești 144”: „În primul rând, doamnei Olteanu trebuia să i se adreseze doamna Duță, ea fiind cam singurul ei vecin. Blocul ăsta, E10, are patru scări, fiecare scară, o coloană. La parter, la intrarea în scară avem o garsonieră unde este un cabinet stomatologic și au toate aprobările, l-au izolat fonic. Au mers pe partea legală și au obținut toate aprobările. Noi acolo, în apartamentul ăsta unde se face salonul, am avut probleme de la început. Fostul proprietar, nu știm în ce conjunctură, a fost Partidul lui Dan Diaconescu, sediu de partid, închiriat de la doamna Saenciuc, din Republica Moldova, fosta proprietară. (Carmen Saenciuc, renumită reflexoterapeută și fostă realizatoare la OTV ), care ne-a creat probleme foarte serioase. Am câștigat un proces cu ea pentru neplata datoriilor. Dânsa a înștiințat asociația că s-a debranșat de la termoficare, lucru care nu s-a întâmplat. Cineva din bloc ne-a anunțat, noi am sesizat societatea și dânșii i-au recalculat, iar la recalculare au ieșit 175 de milioane. Toată scara era încărcată. Am dat-o în judecată, am câștigat după ani buni. Doamna Senciuc a vândut acest apartament doamnei judecătoare Aneta Duță. La asociația de proprietari, în afară de acest contract de vânzare-cumpărare… nu este nimic. La noi la asociație trebuia să avem acte din care să rezulte că apartamentul respectiv era transformat în spațiu comercial, acordul vecinilor direct afectați… Direct afectată este numai doamna Olteanu. A lucrat numai în forță, pe noi asta ne-a deranjat, că dacă doamna judecătoare avea o colaborare… Nu cu mine, cu vecinii. Trebuie schimbate utilitățile pe punctul de lucru, contracte separate. Încalcă niște reguli elementare, din punctul meu de vedere”.

Judecătoarea Aneta Duţă: „Această femeie m-a adus în depresie! Am luat antidepresive după ce m-a terorizat cu nişte telefoane”

„M-a terorizat, doamnă, femeia asta! M-a terorizat doamna Olteanu, câte o oră în telefon, nu știu dacă mi-au rămas înregistrate convorbirile, să vi le arăt. Iar dacă mai insistă mult, eu cred că o dau în judecată penală pentru hărțuire, că așa ceva nu se poate! Omul, în apartamentul lui, face ce vrea. Decât să nu facă discotecă, alte nenorociri…Vă invit să îl vedeți. Îi faceți publicitate gratuită fiicei mele, să vedeți cât e de cochet, cât e de frumos. Este izolat fonic tavanul. Eu am achiziționat acest apartament pe numele meu pentru că fiica mea nu și-a permis un credit ipotecar atât de mare pe veniturile ei. Acest apartament a fost luat pentru ca fiica mea să își facă acest salon, ceea ce a și făcut. Am încercat cât de omenește posibil să îi explic că fiica mea a izolat, că nu o să deranjeze, că nu are cum, că nu sunt 20 de foehn-uri în priză. În primul rând, este casa mea. Noi am obținut toate autorizațiile necesare pentru a se deschide acest punct de lucru, l-a deschis, încă nu are coafeză. Când doamna va fi deranjată, o să facă o sesizare acolo unde trebuie să o facă, nu la ziare…Atunci o să facem o expertiză fonică și vom vedea cine are dreptate, iar în cazul în care doamna Olteanu nu va avea, credeți-mă că mă voi îndrepta împotriva dumneaei rău de tot, pentru că asta se cheamă hărțuire.
Așa este, este vorba despre un apartament, numai că acel apartament este închiriat fiicei mele, pentru că nu puteam să cumpăr altcumva decât ca locuință, din moment ce apartamentul este într-un bloc de locuințe. Acest apartament a avut destinația schimbată din 2003, există la Oficiul Național al Registrului Comerțului, pentru că eu am toate documentele, nu sunt doamna Olteanu de la etajul 1, care nu are altă preocupare decât să își reclame vecinii. Înainte să îl achiziționez, am făcut verificări, să vedem despre ce este vorba. Se plătește impozit pentru domeniul public pe care îl traversează ca să se intre pe scara din exterior. Deci din 2003 este schimbată destinația acestui apartament, acolo a funcționat un cabinet de reflexoterapie. Doamna Olteanu a dat semnătură de schimbare a autorizație, deci ce trebuia să îi mai cer eu doamnei?! Pentru punct de lucru m-am dus la Oficiul Registrului, știe toată lumea despre ce este vorba, s-a obținut acordul pentru înființarea unui punct de lucru. Ce trebuia să fie la asociație și eu nu știu?! Contracte separate? Doamnă, asta nu este problema dumneavoastră, a jurnaliștilor, este problema celor care se ocupă cu prestările de servicii, eu așa știu… Fata mea este o fiică de magistrat care nu va încălca legea, mai ales cu astfel de vecini. Deci, eu așa mi-am educat copiii, să aibă grijă ce fac în viață, pentru că nu este un avantaj că au mama magistrat, e un mare dezavantaj. Stați relaxată, liniștită, mergeți să verificați, nu știu cât vă permit competențele…
Apartamentul pe care l-am cumpărat figurează la Oficiul Comerțului ca fiind cabinet de reflexoterapie, așa figurează la adresa din Frații Golești. Iar eu am toată documentația de la primărie în calitate de proprietar. Vorbesc de toată documentația care a stat la baza închiderii balconului și cu ce destinație. Memoriul tehnic, acordul doamnei, acordul proprietarilor, pentru ce s-a cerut autorizația de construire a acelui balcon. Eu înțeleg că doamna vrea altceva de la mine. Cu toată înțelepciunea, cu toată toleranța de care dau dovadă până la urmă, pentru că activez într-o sală de judecată, unde am de-a face cu oameni și oameni, și nu cred că am asemenea reclamații pe la ziare că nu am un comportament adecvat, că nu sunt în stare să îmi stăpânesc nervii și emoția. Sunt un om care știe să se controleze foarte bine. Această femeie m-a adus în depresie, am și eu nervii încordați, am și eu o vârstă, sunt și eu sunt o femeie trecută prin foarte multe în această viață, credeți-mă că am luat antidepresive după ce m-a terorizat cu niște telefoane!”, spune, în replică, judecătoarea Aneta Duță.
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

4 Comentarii

  1. Doamna Magistrat,
    De unde ideea aceasta ça ,,fiecare face ce vrea in casa lui? »
    Face ce vrea in limita bunei cuviinte si fara a deranja pe ceilalti colocatari.
    Doamna Judecator se considéra ,,Dumnezeu pe pâmant » avind in vénère ça prin prisma functie a distrus multe destiné ,ça doar de ani se discuta la Nigel European de coruptia in justitia din Romania .
    Doamna Biolog are dreptate ….

    • Doamna Mimi, prin prisma functiei, doamna judecator Duta a salvat multe destine. Daca va place sa comentati, informati-va inainte, nu aruncati cu noroi in oameni care si-au castigat respectul prin munca si dedicatie pentru ceea ce fac

  2. Doamna judecator Duta este un om integru, respectata si apreciata pentru intreaga sa activitate. Este unul dintre cei mai buni magistrati pe care ii mai are tara noastra. Nu a avut nici o intentie sa lucreze in forta cum spune domnul administrator. Inainte de a demara orice activitate de modernizare a acestui apartament, a purtat discutii cu vecina. Vecina si-a exprimat in prima faza acordul si a asigurato ca nu este nici o problema. Dupa ce au inceput lucrarile, cu respectarea orelor de liniste, ceva s-a intamplat. Dupa ce s-au investit bani intr-un apartament care figureaza ca spatiu comercial, care a avut acordul doamnei Olteanu din 2003, vecina s-a razgandit brusc. S-a facut izolatie pe toata suprafata apartamentului, s-au izolat conductele , dar tot nu a fost multumita. Nu s-a lucrat deloc in forta cum pretind administratorul si vecina Olteanu, ba chiar acestia au refuzat sa-si dea acceptul pentru bransarea la gaze. Nu e normal sa consideri ca esti hartuit ?
    Nu s-a considerat nimeni Dumnezeu, este usor sa jignesti pe cineva. Eu ar trebui sa ma gandesc ca doamna Biolog s-a asteptat la o motivatie financiara, domnul administrator la fel ? Ca doar suntem obisnuiti ca in spitalele romanesti sa dam spaga si ca cei care lucreaza acolo sunt obisnuiti sa primeasca bani in plus pentru o munca pentru care sunt platiti sa si-o exercite…
    Dar nu vreau sa cred ca doamna Biolog a vrut „spaga”. Eu am fost crescut sa vad oamenii prin prisma felului meu de a fi. Am fost educat sa fiu corect, sa respect legea, sa-mi respect semenii. Asa m-a educat mama mea, doamna judecator Duta si nici eu si nici sora mea nu am dezamagito.
    Stiti de ce doamna biolog Olteanu s-a apucat sa faca sesizari si plangeri la politie ? De ce a simtit nevoia sa mearga la presa ? Poata ma lumineaza si pe mine cineva.
    Aparmanetele sunt cu orientare stradala la un bulevard foarte circulat al orasului. La traficul care este pe strada, in timpul programului de lucru al viitorului salon, uscatorul de par este un banal zumzet pe langa poluarea fonica data de trafic. Eu sunt convins ca toti avem un uscator de par in casa si este posibil sa-l auzim si pe al vecinului care il foloseste la 10 seara. Asa de obositor este ? Dar daca acel uscator nu-l auzim pentru ca exista izolatie ? Atunci eu zic ca este rea credinta.
    Doamna Biolog, nu vrea nimeni sa va strice confortul in propria dumneavoastra casa si s-au investit bani special pentru a nu se crea disconfort de la un uscator de par.
    Am inteles ca aveti o plangere depusa si la politie pentru disturbarea linistii publice. Eu cred ca politia ar trebui sa dea niste amenzi: ori pentru disturbare, ori pentru reclamatii nefondate.

  3. Romania trezeste-te!!!! Romani treziti-va!!!! Cum sa mearga lucrurile bine in tara asta unde romanii sunt din ce in ce mai rai si unde tot ce conteaza este curtea vecinului! Si ce sa mai spunem de presa…ca de, pagina trebuie umpluta, stiri trebuie sa avem, nu conteaza ce, cum, din ceva trebuie sa iasa o stire!
    Stimata dna Olteanu, pe dvoastra ce va deranjeaza de fapt in acest moment, nu de alta dar inafara de supozitii ca n-are X, n-are Y nu prea aveti nimic de spus in acel interviu pe care l-ati dat pentru putina publicitate. Din ce ati declarat in momentul actual acel salon nu este deschis, deci nu va deranjeaza nimeni fonic, deci nu stiti ce si cum va fi, astfel veniti si faceti niste presupuneri si niste acuzari foarte grave pe care nu aveti cum sa le probati! Mai mult decat atat, orice locatar al unui bloc stie foarte bine ce inseamna sa stai la bloc si sa ai vecini, unii mai galagiosi sau nu, sau un bloc care are o constructie cu pereti extremi de subtiri unde auzi si cand calca cel de sus! Sa nu mai vorbesc de apartamentele care sunt la bulevard unde daca nu ai izolatie fonica si termopane foarte bune tot zgomotul creat de trafic este cateodata insuportabil!
    Este incredibil ce poate face un om pentru bani, de oriunde/oricum nu conteaza…nu de alta dar sincer in acest moment alta motivatie nu va gasesc dna Olteanu. Si acelasi lucru este valabil si pt dl Presedinte Dan Buse, care neavand dovezi, nesolicitand detalii proprietarilor vine si face supozitii pe baza informatiilor unei doamne, care poate din lipsa de ocupatie s-a apucat de fabulat! Nu cred ca dl Buse a stat nici in spatele dnei Olteanu si nici in spatele dnei Duta si stie ce demersuri si de discutii au fost intre dansele ca sa vina acum sa declare ca dna Duta “a lucrat in forta”.
    Vai de noi si de copiii nostri!!! In asa tara si cu asa oameni traim! Este extrem de trist!
    Pacat ca exista atatea probleme in sanatate unde lucrati dvoastra, de care v-ati putea ocupa dna Olteanu, pe care le-ati putea sesiza (ziarelor daca va place aceasta metoda) si schimba daca doriti bine, insa de ce sa faceti sesizari cu privire la aceste probleme care de ar fi rezolvate ar face mult bine semenilor dvoastra cand puteti sa faceti rau si puteti sa incercati sa denigrati ( o incercare ESUATA, pt cine o cunoaste pe dna Duta) o persoana care nu v-a facut nici un rau.

Ultimele articole