Web Analytics

Şapte militari din Argeş participă la Jocurile „Invictus”

de | 19.07.2017 16:01 | Sport

18  invictusDupă aproape un an de antrenamente şi preselecţii, a fost definitivat lotul de sportivi care vor reprezenta România la competiţia internaţională „Invictus 2017”. Cei 15 militari răniţi în teatrele de operaţiuni au fost deja înscrişi în competiţia care va avea loc la Toronto (Canada) în perioada 23-30 septembrie.

Printre cei 15 se regăsesc şi şapte militari care activează acum la unităţi din Argeş, unii fiind chiar originari din judeţul nostru. Spre exemplu, nu lipseşte din lot musceleanul Ionuţ Butoi, eroul-plutonier rănit în Afganistan în 2008, acum încadrat la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN Câmpulung. Alături de el se află un alt erou muscelean, plutonierul adjutant Costinel Slăniceanu, cei doi fiind şi Cetăţeni de Onoare ai Câmpulungului. Tot de la Baza CBRN va concura în Canada şi plutonierul major Irinel Matei, şi el rănit în Afganistan. Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” Câmpulung, unitate de la care au provenit cei doi menţionaţi anterior şi care şi-a pierdut militari şi în Afganistan, şi în accidentul de luna trecută de la Valea Urdii, este reprezentat la „Invictus 2017” de plutonierul Petre Cristian Stoica.
Şi unităţile militare din Piteşti au reprezentanţi în competiţie. Batalionul 49 Apărare CBRN Piteşti va fi prezent la Toronto prin plutonierul Marian Nicula şi caporalul Valentin Ciolan, iar de la Şcoala militară de maiştri militari şi subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti va concura plutonierul adjutant Mihai Ion Toma.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii