Web Analytics

Sâmbătă, acțiune caritabilă pentru tânăra diagnosticată cu o boală cruntă în ziua în care a devenit mamă

de | 20.10.2017 12:10 | Actualitate

CRISTINa

Mâine, între orele 11 şi 14, în parcul Lunca Argeşului din Piteşti va fi organizat un sale yard (donare-cumpărare de produse), în vederea strângerii de fonduri pentru Cristina Manea, tânăra din Pitești diagnosticată cu o formă rară de cancer imediat după ce a adus pe lume un copil.

În ziua care trebuia să fie cea mai fericită din viața ei, medicii îi puneau Cristinei Manea un diagnostic prezumtiv crunt: cancer cu metastaze la plămâni şi la cap.
Pe 25 iulie 2017, tânăra abia o adusese pe lume pe Amelie, o fetiţă perfect sănătoasă. După operație, acuzase dureri severe de cap, iar o tomografie generală punea sub semnul întrebării viața proaspetei mămici.

Și-a văzut prima oară copilul în secția Terapie Intensivă a Spitalului Județean Argeș, unde a rămas câteva zile după naștere. A reuşit s-o ţină în braţe doar câteva minute, pentru că puterile au lăsat-o imediat. Familia nu i-a spus nimic despre cumplitul diagnostic, în speranța că, după investigaţii mai amănunţite, va primi veşti mai optimiste.

A fost dusă la Institutul Oncologic Fundeni. O biopsie care a confirmat cancerul în fază avansată suspicionat la Piteşti: sarcom alveolar de părţi moi, un diagnostic destul de rar.

Adrian Manea, soțul tinerei, e disperat. Singura speranţă pentru mama fetiței sale este un tratament complicat şi costisitor, ale cărui şanse de reuşită sunt de 50%.

Terapia care ar putea-o salva pe Cristina costă 70.000 de euro, bani de care familia nu dispune în acest moment, mai ales că de la aflarea veştii, soţul nu mai poate lucra, pentru că trebuie să-şi împartă timpul între soţie și fetiță.

„Ca şi tratamente, a făcut, în perioada 7-11 august, 5 şedinţe de radioterapie la cap şi în perioada 26-28 septembrie, prima cură de chimioterapie, ambele la Institutul Oncologic Bucureşti. Este slăbită şi nu poate continuă chimioterapia momentan, dar chiar şi aşa şansele sunt minime, boala e evoluată mult. Ca să aibă şanse 30-50% trebuie să facem un tratament, IMUNOTERAPIE, care costă în jur de 70.000 de euro”, explică, pentru Jurnal de Argeș, Adrian Manea, soțul Cristinei.

 

cristina5
 
Pentru cei care vor să ajute au fost deschise două conturi:

CONT LEI: RO80RZBR0000060018026985 deschis la Raiffeisen Bank Piteşti/ titular: Manea Mariana
CONT EURO: RO79RZBR00

 

cristina 1

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii