Salvatore „Sicilianul”, un alt mafiot al Camorrei, şi-a făcut cuib la Piteşti. Adus tot de Inquieto…

de | 31.05.2018 10:50 | Dezvăluiri

4 salvatore3# Rechizitoriu Nicola Inquieto. Cum s-a infiltrat mafia napoletană la Piteşti (6) # Loreto Salvatore, zis Salvatore „Sicilianul”, a făcut investiţii în România şi la Piteşti în numele naşului mafiot Michele Zagaria # Salvatore „Sicilianul” şi-a făcut vilă în Piteşti

În rechizitoriul lui Nicola Inquieto apare un nou nume în discuțiile dintre italianul stabilit la Pitești și Mario Nobis. E vorba de Salvatore, zis și „Sicilianul”, cel cu banii căruia Nicola a început activitatea de construcție a caselor și căruia i-a și construit o vilă aici, pentru iubita de care ulterior acesta s-a despărțit. Pentru respectiva vilă, în valoare de 600.000 de euro, Salvatore „Sicilianul” încă îi mai datora bani lui Nicola, care îl aștepta cu un Ferari din Germania. Cel puțin asta reise din înregistrările anexate la dosar de procurorii italieni. Se cuvine să dăm atenție și acestui personaj, care  este identificat de judiciariștii italieni în persoana lui Loreto Salvatore, un alt component de bază al Clanului Casalesi, adus la Pitești de Inquieto.

Salvatore „Sicilianul”, o altă tentaculă a Caracatiței napoletane ajunsă până la Pitești, a fost chiar ambasadorul lui Michele Zagaria  în Regiunea Emilia Romagna. Și spune asta despre el, într-o declarație din dosarul aflat la Tribunalul Napoli, unul dintre cei care au colaborat cu Justiția, Michele Barone. Acesta din urmă a depus mărturie că rolul „Sicilianului” este unul fundamental în clan și că Nicola Inquieto i-ar fi vorbit și lui despre faptul că „Sicilianul” ar fi făcut investiții în România în numele lui Michele Zagaria. Cu alte cuvinte, Salvatore Loreto nu era un afiliat oarecare, ci asigura legătura dintre clan și nordul Italiei, fructificând în această parte a Peninsulei banii mafiei din Casapenna. Deci, un adevărat amabasador cu puteri depline. În rechizitoriul procurorilor italieni, Salvatore Loreto apare ca recidivist, el suferind anterior condamnări atât pentru asociere în câmp mafiot, cât  și pentru atac armat și furt de bijuterii și obiecte de artă etruscă.
Cităm din rechizitoriu:
„În cursul conversației, cei doi vorbesc și despre dificultățile economice avute cu o persoană cunoscută și de Nobis Mario, un anume Salvatore, care pe parcursul interceptărilor este identificat de poliția judiciară ca fiind Loreto Salvatore, un alt element organic al Clanului casalesilor, care îi era dator cu o sumă consistentă de bani lui Inquieto. Nobis Mario, atras de afacerile făcute de Inquieto Nicola în România, de multe ori îi cerea acestuia să colaboreze cu el  și se arăta disponibil să rezolve chestiunea referitoare la creditul acordat de Inquieto lui Loreto. Inquieto Nicola  îi povestea  că a început să recupereze o parte din respectivul credit procurându-și materiale de construcție de la respectivul Loreto, fără ca mai apoi să efectueze și plata”.
 
Nobis Mario: „Eu trebuia să fiu aici și acum, dacă trebuie să stau aici, Nico,…e aici…”
Inquieto Nicola: „Ei, ce e?”
Nobis Mario: „Salvatore, Sicilianul”  
Inquieto Nicola: „Deci…”
Nobis Mario: „Voia să intre în firmă cu tine?”
Inquieto Nicola: „Nu, dar…”
Nobis Mario: „Nu, dar eu, când îl văzui pe ăsta, acum trebuie să merg acolo, Paoluccio, coafezul, ăia sunt toți infami”.
Inqueto Nicola: „Deci, m-a făcut”.
Nobis Mario: „Sunt toți infami”.
Inquieto Nicola: „M-a făcut de 60.000 de euro di…”
Nobis Mario: „Prejudiciu?”
Inquieto Nicola: „Da”
Nobis Mario: „Ăla?”
Inquieto Nicola: „Salvatore ăla”.
Nobis Mario: „Om de c…t…. Dacă vrei, ți-l prind imediat”.
Inquieto Nicola: „Nu, deja am început să recuperez 20.000 de euro, mi-a trimis niște țiglă și nu i-am mai plătit-o”.
Nobis Mario: „Nico”.
Inquieto Nicola: „Ei”.
Nobis Mario: „Vorbim după aia, acum m-a sunat, mi-a spus salută-l din partea mea”.
Inquieto Nicola: „Ei”.
Nobis Mario: „Dar dacă vrei, ți-l fac să îți dea ce îi spun eu… Mi-a spus Nicola nu vrea nimic, vrea ceea ce e just.”
……………………………………………………………….

„Continuă să vorbească despre Salvatore „Sicilianul” (Loreto Salvatore), care și-a construit, prin intermediul lui Inquieto Nicola, o vilă în România în valoare de 600.000 de euro. Pentru această construcție, Loreto îi este încă dator lui Inquieto Nicola. Vorbesc apoi despre un Ferrari pe care „Sicilianul” trebuia să i-l aducă din Germania, în contul datoriei”, se mai scrie în rechizitoriu.

*** *** ***

Extrădarea lui Inquieto este doar o chestiune de zile. Decizia Înaltei Curţi e definitivă

4 InquietoSăptămâna trecută, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația omului de afaceri Nicola Inquieto la decizia din 11 mai a Curții de Apel Pitești, prin care era admisă cererea autorităților italiene de predare a lui Inquieto pentru o perioadă de 180 de zile. Decizia Înaltei Curți este definitivă. Nicola Inquieto este cercetat pentru asociere și participare în scopul comiterii de infracțiuni de tip mafiot.

Surse din cadrul Poliției Argeș ne-au precizat că Nicola Inquieto este în continuare în arest preventiv la Pitești. Extrădarea sa se va produce după ce vor veni documentele în original de la cele două instanțe, Înalta Curte, respectiv Curtea de Apel Pitești. Practic, extrădarea lui Nicola Inquieto este o chestiune de zile.
Iată mai jos și decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care a respins contestația lui Nicola Inquieto: ”Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de persoana solicitantă Inquieto Nicola împotriva încheierii penale nr. 77/F din data de 11 mai 2017 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie. Obligă contestatorul persoană solicitantă la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 mai 2018”. D.G.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii