Web Analytics
scris joi, 01.08.2024

Salvamontiștii argeșeni au ieșit în stradă, de ziua lor. Ion Sănduloiu: „Înființăm un punct și la Brusturet”

Joi, 1 august, de Ziua Națională Salvamont, în Piața „Vasile Milea” din Pitești, pe o latură a Palatului Administrativ, o echipă a Salvamont Argeș s-a prezentat în fața publicului, așa cum o face de câțiva ani încoace la un astfel de eveniment.

Salvamontiștii argeșeni au ieșit în stradă, de ziua lor. Ion Sănduloiu: „Înființăm un punct și la Brusturet”

Citește și: De noaptea minţii! Ion Sănduloiu: „Un întreprinzător a sunat la Salvamont să întrebe ce avize îi sunt necesare pentru un cuptor de pizza pe Moldoveanu”

Salvamontiștii au ieșit în stradă, ca să spunem așa, cu echipamentul folosit, cu autospecialele din dodate (nu cu toate, pentru că unii colegi ai lor asigură permanența pe munte) și cu toate răspunsurile la întrebările pe care copiii, în special, le-au adresat…

S-au aflat fost în acel „camp” ad-hoc și câinii care le sunt alături salvamontiștilor în misiunile de căutare a persoanelor dispărute pe munte.

Cățelușa Viper și Ion Sănduloiu

Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș, aflat alături de câinii săi ținuți în mașini, la umbră, ne-a spus, mulțumit, că Salvamont primește sprijin din partea autorităților.

Se vede că există interes în dotarea Salvamontului și la noi, și în țară. Se cunoaște, după tehnică, după echipament, după dotări. Se vede și la resursa umană, care la noi este una dintre cele mai mari din țară.

Până acum ceva timp era cea mai mare. Recent ne-au depășit cei de la Prahova, pentru că au preluat un serviciu public local. Noi avem 22 de salvatori montani și patru TESA.

Interesul autorităților, a Consiliului Județean, este să ne sprijine. Avem Cota 2000 – reparații capitale, înființăm acum un Punct la Brusturet, post Salvamont, chiar la barieră, și cu sprijinul celor de la Conservation Carpathia, care ne-au susținut cu niște chestii.

Viper

Am lipit două containere ale noastre, iar ei le-au dat o față faină de tot, de cabană (învelite în lemn), iar acum noi îl vom amenaja în interior și va fi un superPunct, care să și arate frumos” – ne-a spus Ion Sănduloiu.

Sărbătorită de mulți ani, Ziua Națională Salvamont este în curs de legiferare, fiind trecută de Senat, urmând să fie adoptată prin lege in urma votului din Camera Deputaților, la final de septembrie.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...