Web Analytics

Salonul Cărţii Argeşene 2019. Ce scriitori vin la Biblioteca Judeţeană

de | 3.10.2019 13:06 | Cultură

Continuăm, în acest număr, prezentarea invitaților la SALONUL CĂRȚII ARGEȘENE, care se va desfășura în perioada 7-11 octombrie, la Biblioteca Județeană Argeș. O prezentare aidoma lor, o prezentare-știre de poveste.
MARIA CALCIU este avocată. Fiecare zi din viața ei seamănă cu Turnul Babel, după ce Dumnezeu a încurcat limbile pământești. Salvarea și-o găsește în poezie. Acolo și numai acolo răul nu e definitiv. Despre cărțile ei au scris, cu mână bună, generoasă, confrați vizitați de muze cu rang înalt. Iată ce spune Paul Aretzu: „Avem o poezie de viziune, mistică, dând imaginea unor scări de lumină, ascendente și descendente, prin care se transmite duh”. Iată ce crede Felix Nicolau: „Poemele Mariei Calciu sunt chemări sofisticat orchestrate. Nu se pune problema să le pricepi, ci pur și simplu să trăiești lecția lor”. De Maria Calciu vă puteți bucura miercuri, 9 octombrie, la amiază.
Și tot miercuri, dar la ora 12.00, va fi lansat romanul CLAUDIEI CLEJA STOICESCU – „FEMEIA, ETERNA POVESTE”. Autoarea, natură sensibilă, pentru care trecutul, chiar și cel pe care nu l-a cunoscut decât din amintirile altora, este cea mai curată lumină, scrie cu dorința aprigă de a alchimiza aceste vremuri: „…Poate am devenit prea pragmatici, gândim în cifre, ne supunem conturilor din bănci, zidurilor prea frumos tapetate, fotoliilor prea moi? Știți totuși ce cred? Cred că ne-am străduit prea tare să imităm niște roboți!”
Lansarea romanului Claudiei Cleja Stoicescu va fi urmată de prezentarea revistei „ARIPI”, a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Pitești, o revistă cu tradiție, în care, de-a lungul anilor, au publicat talente reale. Prezentarea va fi făcută de prof. RENATA ALEXE, mentorul multor generații de studioși ai acestei instituții de învățământ.

Adrian Georgescu vine pe 10 octombrie

NICOLAE FLORENTIN PETRIȘOR, prozator și traducător de limbă franceză, trăiește, de doi ani și-un pic, frenezia poveștii scrise și transmise în regim de urgență. Mai bine de zece cărți – proză scurtă și roman – își așteaptă cititorii vineri, 11 octombrie. Credința mea este că așteptarea merită răsplătită, pentru că autorul scrie despre ce contează, despre trecutul care prinde viitorul din urmă cu viteza îndrăgostirii, despre rătăcire și numai uneori despre regăsire. Nicolae Florentin Petrișor este și un profesor remarcabil. De mult n-am mai văzut elevi de liceu adunați în jurul profesorului lor așa cum se adună puii de pisică în jurul farfuriei cu lapte. Vă invit să-l cunoașteți, să-l ascultați, să-l citiți și, eventual, să trăiți sau să retrăiți experiența puilor de pisică și-a farfuriei cu lapte cald.
Pe ALLORA ALBULESCU și pe ADRIAN GEORGESCU, protagoniștii zilei a patra a SALONULUI CĂRȚII ARGEȘENE, îi aduce împreună, în fața publicului, nevoia de absolut. Poeta pianinelor și a piculinelor, gata să-și dea și sufletul pentru strofa perfectă, face un duet interesant cu prozatorul sobru, cernit și în vorbe, și în port, care-L caută, în toate cărțile lui din ultimii zece ani, pe Dumnezeul primelor cuvinte. Vă invit să vă bucurați de prezența lor joi, 10 octombrie, la ora 17.00.
Denisa Popescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii