Web Analytics
scris joi, 27.06.2024

Salariul minim pe economie. Schimbările care intră în vigoare de la 1 iulie

Guvernul a decis recent că angajații români cu salariul minim vor primi salarii diferite pe contracte în funcție de domeniul în care lucrează, începând de luni, 1 iulie. Totodată, Ministerul Muncii a anunțat că, pe lângă salariul minim brut garantat în plată, vor fi utilizate încă două salarii minime brute diferite.

Salariul minim pe economie. Schimbările care intră în vigoare de la 1 iulie

Există două salarii minime brute distincte, unul pentru construcții și celălalt pentru agricultură și industria agroalimentară, conform standardelor în vigoare.

Citește și: 60 de români blocați în Grecia după ce avionul a rămas fără pilot

De menționat că salariul minim al ultimelor categorii de angajați este mai mic decât nivelul minim brut garantat în plată al națiunii. Acest lucru se poate întâmpla cu condiția ca angajatorii să respecte toate legile în vigoare.

Această schimbare va avea un impact asupra modului în care sunt calculate pensiile în funcție de venitul brut de bază în fiecare industrie.

Începând cu data de 1 iulie, salariul minim brut pe țară garantat în plată va crește de la 3.300 la 3.700 de lei lunar. Această ajustare va determina o majorare a salariului net pentru angajații cu salariul minim brut pe țară, acesta crescând de la 2.079 la 2.363 de lei lunar.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită