Web Analytics

„Salariul fiecărui muncitor din România va scădea cu minimum 12%”

de | 30.11.2017 12:26 | Economie

12 iordache# Declară Ion Iordache, vicelider SAD, despre „Revoluţia Fiscală”

O mână de piteșteni au manifestat duminică seara în centrul orașului împotriva inițiativei puterii politice de a modifica Legile Justiției și Codul Fiscal. Printre aceștia s-au numărat și angajați de la Dacia dar și liderii Sindicatului Automobile Dacia (SAD). Despre participarea la acest protest am discutat cu Ion Iordache, viceliderul SAD.

# Ați protestat duminică seara în centrul Piteștiului…
– Da, am fost la un protest mititel, foarte mititel.
# Să înțelegem că sunteți dezamăgit de slaba participare la protest a piteștenilor?
– Sunt dezamăgit că oamenii nu au înțeles că această formulă a PSD de modificare a Codului Fiscal este una de extremă dreapta, îndreptată de fapt împotriva muncitorilor din România.
# Dar PSD este un partid de stânga.
– Asta nu înțeleg nici eu! Dacă tentiva celor din fruntea puterii politice, toți cu dosare sau probleme penale, de a schimba Legile Justiției ca să scape de pușcărie este justificată, să zicem, de aceste probleme ale lor, nu înțeleg cum un partid declarat ca fiind social-democrat poate să lucreze împotriva muncitorilor din România! Eu sunt mai naiv așa dar poate vor înțelege și muncitorii din România care este situația, sper să înțeleagă, doar să nu fie prea târziu.
# De ce considerați că așa numita „Revoluție Fiscală” este îndreptată împotriva muncitorilor?
– Este împotriva tuturor salariaților din privat dar împotriva muncitorilor din industria privată în special. Vedeți? Și dumneavoastră folosiți acest termen, de revoluție fiscală, cuvântul revoluție îi dă așa o conotație de stânga dar toată această mișcare este una de extremă dreapta, este cea mai de dreapta măsură fiscală care se putea lua. O măsură de extremă dreapta luată de un guvern hoț. Faptul că au transferat aceste contribuții prin ordonanță de urgență ne demonstrează, de fapt, comportamentul de pungași al celor care asigură acum guvernarea, niște pungași de ultima speță. Cei care ne guvernează acum, vă rog să consemnați asta, sunt niște pungași de ultima speță!

„Suntem foarte nemulțumiți de parlamentarii PSD de Argeș. I-am văzut pe doamna Oprescu și pe domnul Rădulescu făcând zid la DNA pentru Dragnea”

# Cu cei din PSD Argeș ați discutat pe această temă?
– Suntem foarte nemulțumiți de parlamentarii PSD de Argeș. I-am văzut, eu i-am văzut cu ochii mei, pe doamna Oprescu și pe domnul Rădulescu făcând zid la DNA pentru Dragnea. Sunt dezgustat! Acești parlamentari și-au dezamăgit votanții și e problema celor din Argeș care i-au susținut prin vot dacă îi vor mai accepta sau nu.
# Salariile celor de la Dacia vor fi afectate de modificările aduse Codului Fiscal?
– Indiferent de rezultatul negocierilor noastre din martie cu patronatul, salariul muncitorilor va fi afectat foarte tare. Până acum efortul fiscal al unui angajat din România era de 32% din salariul brut, după aceste modificări acest efort va crește la 45%. E o creștere importantă, nu? Dacă angajatorii vor face corect trecerea contribuțiilor de la ei la angajat, atunci în mod real salariul fiecărui muncitor din România va scădea cu minimum 12% după calculele noastre.
# Cum adică dacă vor face corect trecerea contribuțiilor la angajat, s-ar putea face și incorect?
– Da, pentru că au mână liberă!
# De la cine?
– De la PSD. Când Dragnea a promovat schimbările acestea la Codul Fiscal a spus așa: „Patronii să învețe să citească de la dreapta la stânga!” Ce le-a transmis el patronilor cu acest îndemn? Că trebuie să citească printre rânduri să vadă că le-a făcut un bine. Acest pungaș le-a spus patronilor cu alte cuvinte așa: Bă, voi nu pierdeți nimic, sunteți liberi să faceți ce vreți, voi aveți doar de câștigat!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii