Web Analytics

Sala de sport de la Colegiul „Brătianu” o ia la vale din cauza alunecărilor de teren

de | 20.04.2017 11:41 | Dezvăluiri

4 01Sala de sport a Colegiului „Brătianu” o ia uşor, uşor la vale. Versantul din spatele liceului pe care a fost construită, în 2005, clădirea e ameninţat de alunecările de teren. Odată cu pământul, au început să se deplaseze şi panourile sandviş din care a fost construită clădirea, astfel că atunci când plouă apa pătrunde în sală prin crăpăturile formate în tavan.
Din cauza izvoarelor necaptate din subteran, întreg dealul unde a fost amenajată sala de sport stă să se prăbuşească şi pune presiune pe peretele din spate al liceului. Şi, deşi versantul nu duce lipsă de copaci, în zonă au început să apară alunecări de teren tot mai dese. Ba mai mult, panourile sandviş care au stat la baza construcţiei sălii de sport au început să se deplaseze şi ele odată cu terenul. Iar la prima furtună, în sală plouă printre crăpăturile formate în tavan. Conducerea Colegiului „Brătianu” spune că reparaţii s-au mai făcut, de-a lungul timpului, la sala de sport.

4 02Au fost amenajate gradene pentru captarea apelor pluviale şi au fost astupate crăpăturile de la temelia construcţiei şi din acoperiş. „Urmează să fie făcute studii pentru sistematizarea dealului, a curţii şi sălii de sport a liceului. Proiectul include stabilizarea versantului, canalizare incintă şi racordul, amenajări exterioare, reparaţii şi anveloparea sălii de sport”, spune directoarea Alina Manea. Potrivit estimărilor, întreg proiectul ar costa 1,43 milioane lei.

Viceprimarul Laurenţiu Zidaru: „Au fost infiltraţii la aproape toate sălile de sport construite acum 10 ani”

4 laurentiu zidaruCe spun autorităţile locale despre faptul că sala de sport a Colegiului „Brătianu” e ameninţată de alunecările de teren din zonă? „Soluţia este o consolidare, ca şi în alte cazuri. Noi am mai făcut o consolidare, jos la baza dealului o să vedeţi că există un zid de sprijin tocmai pentru a consolida aceste alunecări de teren. Dacă se mai impune încă o consolidare, o să facem studii şi probabil că o să facem dacă e cazul. Aşa, cu părerea îşi dau mulţi… În sălile de sport făcute acum 10 ani au fost infiltraţii aproape la toate sălile de sport. Că s-au mai deplasat, că s-au mai uscat panourile, că au avut nişte garnituri, că s-au deteriorat… Fiecare vine şi îşi dă cu părerea, dar la celelalte şcoli care aveau săli de sport şi care nu erau în pantă nu s-a întâmplat nimic. S-a spart cumva fundaţia? Iar faptul că vine un profesor de educaţie fizică care n-are nici noţiuni tehnice, nici de arhitectură, nici de rezistenţă, nici de nimic şi îşi dă cu părerea, nu înseamnă că e aşa cum prezintă situaţia. Nu ştiu, o meargă cineva, un specialist, dar ei trebuie să ia legătura. Atâta timp cât şcoala e în administrarea lor aşteaptă tot timpul să vină altcineva să le facă?! Administrarea unităţii de învăţământ înseamnă management atât din punct de vedere al instruirii educative, cât şi din punct de vedere al îngrijirii spaţiilor care le-au fost date în administrare. Dacă nici pentru Brătianu n-am făcut nimic, atunci pentru cine am mai făcut?!”, a declarat pentru Jurnal de Argeş, viceprimarul Laurenţiu Zidaru.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii