Web Analytics

Sală arhiplină la Festivalul de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC 2018

de | 29.11.2018 12:57 | Cultură

Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local au organizat, prin Centrul Cultural Pitești, cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche ZAVAIDOC. Evenimentul, desfășurat sâmbătă, 24 noiembrie, la sediul Filarmonicii Pitești, a debutat cu o suită a Tarafului Marin Alexandru, care a asigurat acompaniamentul. În fața unui public numeros (sala a fost arhiplină), prezentatorii Adina Roșca și Cătălin Doinaș i-au invitat pe cei 7 concurenți, care au trecut de preselecție, să-și demonstreze aptitudinile artistice, susținând, potrivit regulamentului, două probe muzicale: o piesă din repertoriul lui Zavaidoc, fără acompaniament, și o piesă de muzică lăutărească autentică, cu acompaniament. Au urmat recitaluri susținute de Ansamblul Folcloric de Copii Zavaidoc, Grupul Vocal Zavaidoc și Mirela Mihalache.

În tot acest timp, juriul format din Adrian Grigoraș – președinte (dirijorul Orchestrei de muzică populară a Radiodifuziunii Române, reputat violonist), Georgeta Ghiorghița Chițoran Orășeanu (profesor de canto popular și șef de catedră la Liceul de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești, interpretă de muzică populară) și Violeta Ianculescu (realizator de emisiuni și evenimente folclorice la Radio România) i-a desemnat pe câștigători. Emoțiile au fost mari la festivitatea de premiere, când au fost chemați pe scenă cei mai apreciați aspiranți la trofeele Festivalului Zavaidoc. Mențiune a primit Ileana Machidon, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Curtea de Argeș, Premiul al III-lea Filofteia Stanciu, în vârstă de 25 de ani, din municipiul Curtea de Argeș, Premiul al II-lea l-a obținut Bogdan Leca, în vârstă de 23 de ani, din municipiul Câmpulung, iar Premiul I a fost câștigat de Nicoleta Vasile Ciucioiu, în vîrstă de 34 de ani, din comuna Aninoasa, județul Dâmbovița. Iubitorii muzicii lăutărești s-au delectat în continuare cu recitaluri susținute de artiști consacrați ai genului.

Alina și Edy Mexicanu au smuls ropote de aplauze cu repertoriul lor, iar mult așteptatul Ionel Tudorache a încheiat festivalul cu piese care au făcut deliciul celor prezenți și care nu l-au lăsat să părăsească scena fără să biseze.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii