Web Analytics
scris miercuri, 09.09.2015

„Să fie sănătos… Îi urez multă sănătate şi să-şi rezolve problemele”

# Preşedintele PSD Argeş, Şerban Valeca, despre arestarea lui Radu Viorel, propus de filiala argeşeană la şefia CNCAN

„Să fie sănătos… Îi urez multă sănătate şi să-şi rezolve problemele”

În urma eliberării postului de președinte la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN), PSD Argeș a propus ca variantă pentru ocuparea postului pe Radu Viorel din Pitești, director la Direcția Supravegherea Utilizării Radiațiilor Ionizante din cadrul instituției. Fost angajat la Agenția pentru protecția Mediului Argeș, Radu Viorel era considerat de colegii din PSD Argeș drept o persoană bine pregătită profesional, drept pentru care acesta a fost, nu cu mult timp în urmă, propunerea filialei pentru ocuparea funcției de director la CNCAN, variantă care a fost respinsă la București.
Totuși, varianta social democraților argeșeni s-a dovedit a nu fi una de bun augur, pentru că la scurt timp procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 1 septembrie 2015, a lui Radu Viorel, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită. Acesta a fost acuzat că a pretins și primit de la un administrator de societate comercială, denunțător în cauză, sume de bani cuprinse între 2.500 lei și 3.000 lei, în contextul în care a condiționat urgentarea efectuării inspecțiilor în teren pentru emiterea a trei autorizații speciale.
Întrebat cum s-a ajuns la această propunere, președintele interimar al PSD Argeș, Șerban Valeca, a precizat că a mers pe această idee deoarece argeșeanul ocupase funcția de președinte interimar la CNCAN printr-o decizie apărută în Monitorul Oficial pe 15 iulie, fiind considerată de ei și o variantă bună pentru a continua la șefia instituției: „A fost o simplă discuție. El era deja pe funcție la CNCAN printr-o decizie apărută în Monitorul Oficial. L-am cunoscut, binînțeles. Îi știu pe toți de acolo. Nu mă interesează pe mine ce a făcut. Nu am nicio treabă. Să fie sănătos… Îi urez multă sănătate și să-și rezolve problemele”, a precizat Șerban Valeca.
A.V.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...